مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,799
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

858
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

به کارگیری روش کروماتوگرافی مایع با کارایی عالی (HPLC) در تعیین مقادیر سافرانال به عنوان فاکتور کیفیت عطر زعفران ایرانی و مقایسه آن با روش اسپکتروفتومتری

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 66

چکیده

زعفران از کلاله های خشک شده گونه .Crocus sativus L به دست می آید. به دلیل وجود برخی شبهات در روش استاندارد بین المللی و استانداردهای ایران در اندازه گیری مقادیر سافرانال در زعفران اقدام به راه اندازی یک روش تغییر یافته بر پایه کروماتوگرافی مایع با کارآیی عالی (HPLC) برای اندازه گیری سافرانال کردیم. در این روش g .0.1 نمونه ساییده شده سه بار با اتانول80% استخراج شد و پس از آن بلافاصله به دستگاه HPLC تزریق گردید. مراحل استخراج سریع (30 دقیقه) و مراحل کروماتوگرافی علاوه بر سریع بودن (5 دقیقه) تکرار پذیر و دقیق بودند (146±9 ppm). حداقل میزان قابل شناسایی μg/ml 0.013و متوسط درصد بازیابی (5=n) برای غلظتهای گوناگون استاندارد افزوده شده به نمونه های زعفران14 /101 % بود ضمن آن که روش فوق تا ppm 10 کاملا خطی بود. از هر دو روشHPLC و طیف نور سنجی برای تعیین سافرانال بر حسب وزن خشک در نمونه های زعفران خشک شده با چهار روش گوناگون (آون خلا , خورشیدی, ماکروویو و سنتی) استفاده شد. با مقایسه نتایج, به ویژه در نمونه های سنتی ارجحیت روش HPLC و خطای احتمالی ناشی از هم پوشانی سایر ترکیبات در اندازه گیری سافرانال به روش طیف نور سنجی آشکار شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فلاحت پیشه، حمیدرضا، مظلومی، محمدتقی، کمیلی فنود، رزیتا، و سیداحمدیان، فریبا. (1383). به کارگیری روش کروماتوگرافی مایع با کارایی عالی (HPLC) در تعیین مقادیر سافرانال به‌عنوان فاکتور کیفیت عطر زعفران ایرانی و مقایسه آن با روش اسپکتروفتومتری. علوم و صنایع غذایی ایران، 1(3)، 57-66. SID. https://sid.ir/paper/72254/fa

    Vancouver: کپی

    فلاحت پیشه حمیدرضا، مظلومی محمدتقی، کمیلی فنود رزیتا، سیداحمدیان فریبا. به کارگیری روش کروماتوگرافی مایع با کارایی عالی (HPLC) در تعیین مقادیر سافرانال به‌عنوان فاکتور کیفیت عطر زعفران ایرانی و مقایسه آن با روش اسپکتروفتومتری. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1383؛1(3):57-66. Available from: https://sid.ir/paper/72254/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا فلاحت پیشه، محمدتقی مظلومی، رزیتا کمیلی فنود، و فریبا سیداحمدیان، “به کارگیری روش کروماتوگرافی مایع با کارایی عالی (HPLC) در تعیین مقادیر سافرانال به‌عنوان فاکتور کیفیت عطر زعفران ایرانی و مقایسه آن با روش اسپکتروفتومتری،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 1، no. 3، pp. 57–66، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72254/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button