مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,149
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

836
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی همبستگی بین کیفیت و میزان RNA ویروسی استخراج شده از شیر خام با میزان ماده خشک شیر خام به منظور شناسایی ملکولی ویروسهای روده ای بر اساس مدل سطح پاسخ

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 72

چکیده

 امروزه حضور ویروسهای روده ای به عنوان عامل ایجاد بیماری در آب و بعضی از مواد غذایی به اثبات رسیده است. شیر خام جزء آن دسته از مواد غذایی است که می تواند به صورت بالقوه ناقل ویروسهای روده ای باشد. فقدان هر گونه روش مشخص به منظور بازیافت و استخراج این ویروسها از شیر خام سبب شده است تا در این پژوهش در قدم اول تاثیر میزان ماده خشک شیر خام روی کیفیت و میزان RNA ویروسی استخراج شده مورد بررسی قرار گیرد. بدین منظور بر اساس روشهای متداول جداسازی اجزا و ترکیبات شیر, به طور وارونه نسبت به ساخت چهار محلول مدل شیر خام بر مبنای اجزا و نسبتهای طبیعی شیر خام اقدام و محلولهای مدل حاصل توسط کلی فاژ MS2 به عنوان بهترین ویروس مدل برای ویروس های روده ای, در غلظتهای 104×1.3, 102×1.3, 1.3, 2-10×1.3,4-10×1.3  پلاک در هر میلی لیتر تلقیح شد. با استفاده از روش پایه فنل-تیوسیانات گوانیدین – کلروفورم نسبت به جداسازی و استخراج RNA ویروسی از محلولهای مدل شیر خام اقدام و کیفیت و میزان RNA استخراج شده تحت 12 تکرار توسط دستگاه اسپکتروفتومتر نانو دراپ اندازه گیری شد. نتایج حاکی از آن بود که از محلول مدل شیر خام کامل (حاوی چربی) در غلظتهای ویروسی برابر, بیشترین میزان RNA ویروسی استخراج شده است, در حالیکه بین اجزا محلولهای مدل, کازئین و پروتئین های آب پنیر بیشترین بازدارندگی را در استخراج RNA ویروسی دارند. همچنین بالاترین کیفیت RNA استخراج شده به منظور شناسایی ملکولی ویروس های روده ای مربوط به محلول مدل شیر خام کامل (حاوی چربی) می باشد. نتایج همچنین نشان دادند که بر اساس مدلهای سطح پاسخ (پلی نومیال), همبستگی بالایی بین میزان استخراج RNA ویروس با میزان ماده خشک محلولهای مدل شیر خام و غلظت تلقیح ویروس ( (R=0.96و همچنین بین کیفیت RNA استخراج شده با میزان ماده خشک محلولهای مدل شیر خام و غلظت تلقیح ویروس (R=0.92) وجود دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یاورمنش، مسعود، مرتضوی، علی، حبیبی نجفی، محمدباقر، و عباس زادگان، مرتضی. (1390). ارزیابی همبستگی بین کیفیت و میزان RNA ویروسی استخراج شده از شیر خام با میزان ماده خشک شیر خام به منظور شناسایی ملکولی ویروسهای روده ای بر اساس مدل سطح پاسخ. علوم و صنایع غذایی ایران، 8(30 (ویژه نامه))، 61-72. SID. https://sid.ir/paper/72304/fa

    Vancouver: کپی

    یاورمنش مسعود، مرتضوی علی، حبیبی نجفی محمدباقر، عباس زادگان مرتضی. ارزیابی همبستگی بین کیفیت و میزان RNA ویروسی استخراج شده از شیر خام با میزان ماده خشک شیر خام به منظور شناسایی ملکولی ویروسهای روده ای بر اساس مدل سطح پاسخ. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1390؛8(30 (ویژه نامه)):61-72. Available from: https://sid.ir/paper/72304/fa

    IEEE: کپی

    مسعود یاورمنش، علی مرتضوی، محمدباقر حبیبی نجفی، و مرتضی عباس زادگان، “ارزیابی همبستگی بین کیفیت و میزان RNA ویروسی استخراج شده از شیر خام با میزان ماده خشک شیر خام به منظور شناسایی ملکولی ویروسهای روده ای بر اساس مدل سطح پاسخ،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 8، no. 30 (ویژه نامه)، pp. 61–72، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72304/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا