Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,919
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

864
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی بعضی از خواص بیوفیزیکی دانه های آفتابگردان روغنی در استان گلستان

صفحات

 صفحه شروع 103 | صفحه پایان 115

چکیده

 شناخت خواص بیوفیزیکی دانه های روغنی به ویژه دانه آفتابگردان درطراحی تجهیزات فرایندهای جابجایی, خشک کردن, جداسازی, پوست گیری, انتقال, ذخیره سازی (انبارمانی), دستگاه های استخراج روغن و دیگر فرایندها نقش اساسی ایفا می کند. در این تحقیق خواص بیوفیزیکی و شیمیایی دانه های آفتابگردان روغنی سه واریته پروگرس, هایسان 33 و یوروفلور که از چهار مکان علی آباد, گلیداغ, کلاله وکالپوش واقع در استان گلستان نمونه گیری شده اند و شامل ابعاد محوری, میانگین حسابی قطر, میانگین هندسی ابعاد (قطر معادل), ضریب کرویت, مساحت سطح, دانسیته واقعی, دانسیته ظاهری, تخلخل, وزن هزاردانه, حجم بر حسب کره کشیده, مقدار رطوبت, مقدار پوسته, مقدار مغز دانه, مقدار فراوانی دانه ها در سه اندازه بزرگ, متوسط و کوچک, میزان روغن دانه کامل, مغز دانه و پوسته آن می باشند, با استفاده از روشهای استاندارد مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان دادکه طول دانه های آفتابگردان از8.800 تا 10.987 و میانگین هندسی ابعاد (قطر معادل) از4.651  تا 5.979 میلیمتر متغیر می باشند که در این صفات کمترین اعداد مربوط به رقم یوروفلور گلیداغ و بیشترین آنها مربوط به رقم پروگرس کلاله می باشد. نتایج تجزیه واریانس مربوط به ویژگیهای ثقلی دانه همگی در سطح 1 درصد معنی دار بودند. میزان دانه های بزرگ (ضخامت بزرگتر از3.75  میلیمتر) از3.6  ( هایسان33 علی آباد) تا 28.5 درصد (پروگرس کلاله) و میزان پوسته دانه ها از 25.8 (هایسان33 علی آباد) تا 28.8 درصد (هایسان33 کلاله) تغییر کردند. در نهایت با توجه به اثر رقم و مکان بر ویژگیهای دانه آفتابگردان می توان نسبت به تفکیک نمونه ها بر اساس رقم و مکان به هنگام ورود به کارخانجات استخراج روغن اقدام نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    وفایی، نازنین، توکلی پور، حمید، و قدس ولی، علیرضا. (1389). بررسی بعضی از خواص بیوفیزیکی دانه های آفتابگردان روغنی در استان گلستان. علوم و صنایع غذایی ایران، 7(2)، 103-115. SID. https://sid.ir/paper/72373/fa

    Vancouver: کپی

    وفایی نازنین، توکلی پور حمید، قدس ولی علیرضا. بررسی بعضی از خواص بیوفیزیکی دانه های آفتابگردان روغنی در استان گلستان. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1389؛7(2):103-115. Available from: https://sid.ir/paper/72373/fa

    IEEE: کپی

    نازنین وفایی، حمید توکلی پور، و علیرضا قدس ولی، “بررسی بعضی از خواص بیوفیزیکی دانه های آفتابگردان روغنی در استان گلستان،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 7، no. 2، pp. 103–115، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72373/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا