مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

905
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

681
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر بارهای مکانیکی بر آسیب های وارد بر سیب پس از مرحله انبارداری

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 44

چکیده

 امروزه مشخص شده است که مهمترین عامل ضایعات پس از برداشت در محصولات آبدار و فاسدشدنی آسیب های مکانیکی می باشد. کاهش حساسیت محصول به ضربه از طریق انتخاب رقم مناسب و مدت زمان مناسب انبارداری از اولویت های این پژوهش بوده است. در این تحقیق تاثیر رقم, انرژی ضربه ای و مدت زمان ذخیره سازی بر آسیب های مکانیکی سیب و حساسیت آن به ضربه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که رقم گلدن دلیشز نسبت به رقم رد دلیشز از مقاومت بیشتری به ضربه برخوردار است. همچنین بیشترین درصد ضایعات معادل 4/8% از کل حجم سیب در سطح انرژی 1210 میلی ژول و در کمترین دوره انبارداری (12 روز پس از برداشت) مربوط به رقم رد دلیشز بود. درحالیکه کمترین درصد ضایعات معادل 1%, به رقم گلدن در سطح انرژی 410 میلی ژول و بیشترین دوره انبارداری (67 روز پس از برداشت) تعلق داشت. بر اساس پارامتر قابلیت کوفتگی, بطور مشخص با افزایش مدت انبارداری این قابلیت در هر دو رقم کاهش می یابد و به عبارت دیگر مقاومت سیب ها با گذشت زمان نسبت به ضربه افزایش می یابد. بر اساس نتایج بدست آمده, با افزایش میزان انرژی سینتیک در هر دو رقم مورد بررسی, درصد کوفتگی افزایش می یابد اما قابلیت کوفتگی تغییر معنی داری نمی کند و تنها بطور محسوسی در دوره 12 روز پس از برداشت افزایش می یابد. همچنین تاثیر متقابل زمان × رقم بطور معنی داری بر مقاومت به کوفتگی سیب و درصد حجم کوفتگی سیب موثر بود, درحالیکه تاثیر متقابل سه گانه (زمان×رقم×انرژی) بر هیچ یک از متغیرهای وابسته اثر معنی داری نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    افکاری سیاح، امیرحسین، اسماعیلیان، مهدی، مینایی، سعید، و پیرایش، عادل. (1387). تاثیر بارهای مکانیکی بر آسیب های وارد بر سیب پس از مرحله انبارداری . علوم و صنایع غذایی ایران، 5(3)، 37-44. SID. https://sid.ir/paper/72418/fa

    Vancouver: کپی

    افکاری سیاح امیرحسین، اسماعیلیان مهدی، مینایی سعید، پیرایش عادل. تاثیر بارهای مکانیکی بر آسیب های وارد بر سیب پس از مرحله انبارداری . علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1387؛5(3):37-44. Available from: https://sid.ir/paper/72418/fa

    IEEE: کپی

    امیرحسین افکاری سیاح، مهدی اسماعیلیان، سعید مینایی، و عادل پیرایش، “تاثیر بارهای مکانیکی بر آسیب های وارد بر سیب پس از مرحله انبارداری ،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 5، no. 3، pp. 37–44، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72418/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button