Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,028
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

806
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیات شیمیایی، ویژگی های عملکردی و فعالیت ضد رادیکالی پلی ساکاریدهای محلول در آب غلاف نخود فرنگی

صفحات

 صفحه شروع 79 | صفحه پایان 89

چکیده

 هدف این پژوهش به دلیل نقش پلی ساکاریدها به عنوان مولکول های بزرگ زیستی در مهار رادیکال های آزاد, بررسی خصوصیات شیمیایی, ویژگی های عملکردی و ضد رادیکالی پلی ساکاریدهای غلاف نخود فرنگی به عنوان یکی از ضایعات فراوان و ارزان قیمت کارخانجات فراوری مواد غذایی است. پلی ساکاریدهای غلاف نخود فرنگی طی فرایندهای چربی زدایی, حذف ترکیبات با وزن مولکولی کم, استخراج آبی, پروتئین زدایی, رسوب با اتانول و شستشو با اتانول و استون خالص استخراج شدند. آنالیز ساختاری به روش طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز انجام شد که در طیف تبدیل فوریه مادون قرمز باندهای شاخص پلی ساکاریدها مشاهده گردید. ترکیب مونوساکاریدی شامل گلوکز, گالاکتوز, رامنوز, مانوز, گزیلوز و آرابینوز بود. خصوصیات عملکردی نظیر ظرفیت نگهداری آب و ظرفیت جذب روغن به ترتیب معادل 2.25±0.12 و 3.95±0.98 اندازه گیری شد. ظرفیت امولسیون کنندگی و پایدار کنندگی امولسیون پلی ساکاریدهای غلاف نخود فرنگی در غلظت 6 درصد وزنی- حجمی بیش از 75 درصد بود. فعالیت ضد رادیکالی پلی ساکاریدهای غلاف نخود فرنگی بر اساس آزمون های 1,1 دی فنیل- 2 -پیکریل هیدرازیل (DPPH) و هیدروژن پراکسید (H2O2)چشمگیر بود. به طور کلی غلاف نخود فرنگی را می توان به عنوان یک منبع طبیعی و ارزان قیمت برای استخراج فراورده های با ارزش افزوده بالا نظیر پلی ساکاریدها معرفی نمود که علاوه بر استفاده های تکنولوژیکی از آن می توان به عنوان یک عامل ضد رادیکال طبیعی نوین در جهت تولید مواد غذایی فراسودمند استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    لطفی، الهام، گنجلو، علی، پیروزی فرد، میرخلیل، و بیمکر، ماندانا. (1396). بررسی خصوصیات شیمیایی, ویژگی های عملکردی و فعالیت ضد رادیکالی پلی ساکاریدهای محلول در آب غلاف نخود فرنگی. علوم و صنایع غذایی ایران، 14(72)، 79-89. SID. https://sid.ir/paper/72437/fa

    Vancouver: کپی

    لطفی الهام، گنجلو علی، پیروزی فرد میرخلیل، بیمکر ماندانا. بررسی خصوصیات شیمیایی, ویژگی های عملکردی و فعالیت ضد رادیکالی پلی ساکاریدهای محلول در آب غلاف نخود فرنگی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛14(72):79-89. Available from: https://sid.ir/paper/72437/fa

    IEEE: کپی

    الهام لطفی، علی گنجلو، میرخلیل پیروزی فرد، و ماندانا بیمکر، “بررسی خصوصیات شیمیایی, ویژگی های عملکردی و فعالیت ضد رادیکالی پلی ساکاریدهای محلول در آب غلاف نخود فرنگی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 72، pp. 79–89، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72437/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا