مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,468
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

978
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تولید و بررسی برخی ویژگیهای نانولیپوزوم های حاوی عصاره برگ زیتون

صفحات

 صفحه شروع 155 | صفحه پایان 163

چکیده

 عصاره برگ زیتون یک منبع غنی از ترکیبات فنولی به شمار می رود که دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی است. با این حال ترکیباتفنلی مانند بسیاری از ترکیبات زیست فعال به تدریج غیر فعال می گردند و معمولا پس طعم تلخی را در مواد غذایی ایجاد می کنند. ریزپوشانی یکی راهکارهای موثر برای افزایش پایداری و کاهش پس طعم تلخ ترکیبات زیست فعال محسوب می شود. هدف از این پژوهش کپسوله کردن ترکیبات فنلی عصاره برگ زیتون به شکل نانولیپوزوم بود. نانولیپوزوم ها با استفاده از فسفاتیدیل کولین, کلسترول و عصاره برگ زیتون و با بکارگیری روش تزریق اتانول تهیه و از لحاظ اندازه ذرات, پتانسیل زتا و کارایی انکپسولاسیون مورد بررسی قرار گرفتند. متوسط قطر حجمی ذرات لیپوزوم در محدوده 50-100nm بود. تمامی فرمولاسیون های لیپوزومی دارای بار منفی بودند و الحاق ترکیبات پلی فنولی تا نسبت 1:5 فسفولیپید/پلی فنول موجب افزایش بار منفی وزیکول ها گردید اما افزایش بیشتر در غلظت عصاره موجب کاهش بار منفی ذرات گردید.کارایی انکپسولاسیون نانولیپوزوم های حاوی عصاره در محدوده 78-74% بود, اگرچه در نانولیپوزوم های حاوی عصاره با نسبت فسفاتیدیل کولین /عصاره (1:1) میزان آن کاهش یافت و به 57% رسید. بررسی طیف فروسرخ نمونه ها حاکی از عدم تشکیل برهمکنش های شیمیایی واتصال پلی فنول های برگ زیتون به ساختار نانولیپوزوم از طریق برهمکنش-های فیزیکی بود. در نهایت نتیجه گیری گردید که میتوان ترکیبات فنولی عصاره برگ زیتون را با اندازه و کارایی مناسب به شکل نانولیپوزوم جهت کاربرد در مواد غذایی ریزپوشانی کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    منافی دیزج یکان، مهناز، حدادخداپرست، محمدحسین، ازادمرددمیرچی، صدیف، ولیزاده، هادی، و طباطبایی یزدی، فریده. (1396). تولید و بررسی برخی ویژگیهای نانولیپوزوم های حاوی عصاره برگ زیتون. علوم و صنایع غذایی ایران، 14(72)، 155-163. SID. https://sid.ir/paper/72446/fa

    Vancouver: کپی

    منافی دیزج یکان مهناز، حدادخداپرست محمدحسین، ازادمرددمیرچی صدیف، ولیزاده هادی، طباطبایی یزدی فریده. تولید و بررسی برخی ویژگیهای نانولیپوزوم های حاوی عصاره برگ زیتون. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛14(72):155-163. Available from: https://sid.ir/paper/72446/fa

    IEEE: کپی

    مهناز منافی دیزج یکان، محمدحسین حدادخداپرست، صدیف ازادمرددمیرچی، هادی ولیزاده، و فریده طباطبایی یزدی، “تولید و بررسی برخی ویژگیهای نانولیپوزوم های حاوی عصاره برگ زیتون،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 72، pp. 155–163، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72446/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button