مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

767
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

626
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی کیفیت باکتریولوژیکی ماهیان شور تهیه شده به روش سنتی در شمال ایران

صفحات

 صفحه شروع 105 | صفحه پایان 111

چکیده

 در دهه اخیر مصرف انواع مختلف ماهی در ایران رو به افزایش بوده است. در شمال ایران ماهی شور مصرف زیادی دارد. این فرآورده به روش سنتی تهیه شده و بصورت نیم پخته مصرف می گردد. بنابراین در صورت بالا بودن بارمیکروبی و آلودگی به باکتریهای بیماریزا امکان بروز عفونت یا مسمویت غذایی در اثر مصرف این فرآورده وجود دارد. هدف از انجام این مطالعه بررسی کیفیت باکتریولوژیکی ماهیان شور تهیه شده به روش سنتی در یکی از استانهای شمالی ایران (گیلان) بوده است.تعداد 72 نمونه ماهی از دو گونه کفال طلایی (Mugil auratus) و ماهی سفید (Rutilus frisi kutum) بلافاصله پس از مرحله شور کردن به روش سنتی, جمع آوری و طبق روش استاندارد APHA از نظر شمارش کلی باکتریهای هوازی, شمارش کلی فرم, و آلودگی به اشرشیاکلی و ویبربوپاراهمولیتیکوس مورد آزمایش باکتریولوژیکی قرار گرفتند.تعداد کل باکتریهای هوازی بین 1×103cfu/g تا 5×105cfu/g متغیر بود و میانگین آن در گونه 3.2×103cfu/g Mugil auratus و در گونه 5.4×105cfu/g Rutilus frisi kutum تعیین گردید در 11.1 درصد از نمونه ها آلودگی به کلی فرم با میانگین 2×102cfu/g مورد تایید قرار گرفت اما آلودگی به اشرشیاکلی ثابت نگردید. همچنین در 57 نمونه (%79.16) آلودگی به ویبریو پاراهمولیتیکوس تایید گردید بدین صورت که آلودگی در 26 نمونه (%45.6) از نمونه ماهیان Mugil auratus  و 31 نمونه (%54.3) از ماهیان Rutilus frisi kutum مشاهده گردید.نتایج مطالعات انجام شده در سایر کشورهای جهان و این مطالعه نشاندهنده آن است که امکان آلودگی فرآورده های دریایی تهیه شده به روش سنتی (بویژه ماهی شور و دودی) به باکتریهای بیماریزا وجود دارد لذا آموزش بهداشت, اصلاح روش عمل آوری این محصولات, عدم مصرف آنها بصورت خام یا نیم پز, و کنترل و نظارت منظم مسوولین بهداشتی می توانند در پیشگیری از بروز عفونتها و مسمویتهای غذایی ناشی از مصرف این محصولات موثر واقع گردند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    توکلی، حمیدرضا، حسینی، هدایت، و خاکسار، رامین. (1388). ارزیابی کیفیت باکتریولوژیکی ماهیان شور تهیه شده به روش سنتی در شمال ایران. علوم و صنایع غذایی ایران، 6(2)، 105-111. SID. https://sid.ir/paper/72474/fa

    Vancouver: کپی

    توکلی حمیدرضا، حسینی هدایت، خاکسار رامین. ارزیابی کیفیت باکتریولوژیکی ماهیان شور تهیه شده به روش سنتی در شمال ایران. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1388؛6(2):105-111. Available from: https://sid.ir/paper/72474/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا توکلی، هدایت حسینی، و رامین خاکسار، “ارزیابی کیفیت باکتریولوژیکی ماهیان شور تهیه شده به روش سنتی در شمال ایران،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 6، no. 2، pp. 105–111، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72474/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button