مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

519
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

584
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

انتقال جرم قارچ دکمه ای با امواج فراصوت با پیش فرایند آبگیری اسمزی

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 61

چکیده

قارچ دکمه ای نسبت به ضربات مکانیکی, حساسیت زیاد و ماندگاری کم دارد. هدف تعیین روش بهینه آبگیری فراصوتی و بررسی شرایط اسمزی بر میزان انتقال جرم آن بود. در مرحله اول, محلول اسمزی کلرید سدیم با غلظت های 6, 9, 12 و 15 درصد, زمان های 20, 40, 60, 90 و 120 دقیقه و در دماهای 25 و 45 درجه سانتی گراد استفاده و در مرحله دوم در شرایط اسمزی 12%, دمای C° 45 و زمان غوطه وری 60 دقیقه, تیمار فراصوت در دو سطح (یک دقیقه فراصوت-یک دقیقه استراحت و 1 دقیقه فراصوت-4 دقیقه استراحت) با فرکانس 20 کیلو هرتز و شدت صوت 400 وات استفاده و میزان خروج آب, جذب مواد جامد و افت وزنی در قارچ دکمه ای, بررسی شدند. نتایج نشان داد با افزایش غلظت محلول اسمزی, میزان انتقال جرم از نمونه افزایش یافت. با افزایش زمان غوطه وری تا 60 دقیقه, انتشار رطوبت از بافت و جذب ماده جامد افزایش یافت. از این زمان, سرعت خروج آب زیاد نبوده و مقدار جذب نمک افزایش یافت. ادامه جذب نمک باعث تشکیل لایه مقاوم در برابر نفوذ و حرکت مواد به دو طرف بافت شد. دمای 45 درجه سانتی گراد با تغییر در نفوذپذیری دیواره سلولی و افزایش ضریب نفوذ منجر به افزایش سرعت انتقال جرم شد. نتایج نشان داد بهترین روش اسمزی براساس حداقل جذب نمک و حداکثر خروج آب و افت وزنی, محلول نمکی 12 درصد به مدت 60 دقیقه در دمای 45 درجه که باعث جذب نمک به مفدار83/2 درصد و خروج آب به مقدار 36/29 درصد و افت وزنی 53/24 درصد شد. استفاده از فراصوت با پالس 1 دقیقه نتایج بهتری داشت. در زمان 40 دقیقه باعث جذب نمک به مقدار 93/2%, خروج آب 23/41% و افت وزنی 30/40% شد. محتوای رطوبت قارچ بعد از تیمار اسمزی و فراصوت به ترتیب به 85 و82 درصد کاهش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بصیری، شادی، و غیبی، فرزاد. (1399). انتقال جرم قارچ دکمه ای با امواج فراصوت با پیش فرایند آبگیری اسمزی. علوم و صنایع غذایی ایران، 17(98 )، 51-61. SID. https://sid.ir/paper/72480/fa

    Vancouver: کپی

    بصیری شادی، غیبی فرزاد. انتقال جرم قارچ دکمه ای با امواج فراصوت با پیش فرایند آبگیری اسمزی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(98 ):51-61. Available from: https://sid.ir/paper/72480/fa

    IEEE: کپی

    شادی بصیری، و فرزاد غیبی، “انتقال جرم قارچ دکمه ای با امواج فراصوت با پیش فرایند آبگیری اسمزی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 98 ، pp. 51–61، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72480/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button