مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,066
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

884
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر درصد ماده جامد محلول و دما بر خواص حرارتی - فیزیکی آب انار شفاف

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 91

چکیده

 تعیین خواص حرارتی - فیزیکی آب انار شامل جرم حجمی, گرمای ویژه و ضریب هدایت حرارتی جهت بررسی, کنترل, پیش بینی و مدلسازی عددی فرآیندهایی از قبیل خشک شدن و تغلیظ ضروری است. این خواص با تغییر درصد ماده جامد و دما تحت تاثیر قرار می گیرند. بنابراین این خواص در سه سطح ماده جامد محلول 12, 40 و 65 درصد و در محدوده دمایی 25 تا 70 °C تعیین گردیدند. ضریب هدایت حرارتی توسط استوانه های هم محور, گرمای ویژه توسط گرماسنج پیمایشی تفاضلی و جرم حجمی توسط پیکنومتر حجمی اندازه گیری شد. نتایج حاصل از تحلیل داده ها نشان می دهد که هم درصد ماده جامد و هم دما بر خواص حرارتی - فیزیکی آب انار تاثیرگذارند ولی تاثیر درصد ماده جامد بیشتر است. با افزایش ماده جامد محلول از 12 به 65 درصد ضریب هدایت حرارتی از 0.233 به 0.193 W/m.°C و گرمای ویژه از 5.19 به 3.34 kJ/kg.°C کاهش خواهند یافت در حالی که جرم حجمی روند صعودی داشته و از 1027 به 1323 kg/m3 افزایش می یابد. از طرفی با افزایش دما از 30 تا 70°C جرم حجمی از 1173 به 1150 kg/m3 کاهش یافته ولی ضریب هدایت حرارتی در طی افزایش دما از 28 تا 42°C از 0.188 به 0.229 W/m.°C افزایش یافته است همچنین روند صعودی گرمای ویژه در طی افزایش دما از 40 تا 60°C از 3.9 به 4.4 kJ/kg.°C مشاهده شده است. با تجزیه و تحلیل رگرسیون مدل های تجربی پیش بینی خواص حرارتی - فیزیکی آب انار بر حسب متغیرهای کاری به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    روستاپور، امیدرضا، جوکار، اکبر، گازر، حمیدرضا، و جوکار، لادن. (1391). تاثیر درصد ماده جامد محلول و دما بر خواص حرارتی - فیزیکی آب انار شفاف. علوم و صنایع غذایی ایران، 9(37)، 77-91. SID. https://sid.ir/paper/72505/fa

    Vancouver: کپی

    روستاپور امیدرضا، جوکار اکبر، گازر حمیدرضا، جوکار لادن. تاثیر درصد ماده جامد محلول و دما بر خواص حرارتی - فیزیکی آب انار شفاف. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1391؛9(37):77-91. Available from: https://sid.ir/paper/72505/fa

    IEEE: کپی

    امیدرضا روستاپور، اکبر جوکار، حمیدرضا گازر، و لادن جوکار، “تاثیر درصد ماده جامد محلول و دما بر خواص حرارتی - فیزیکی آب انار شفاف،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 9، no. 37، pp. 77–91، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72505/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button