Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

555
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

678
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر بسته بندی فعال میکروبی بر کیفیت پس از برداشت میوه توت فرنگی

صفحات

 صفحه شروع 263 | صفحه پایان 274

چکیده

 ببسته بندی با خاصیت ضد میکروبی یکی از مهم ترین کاربردهای بسته بندی فعال است. ﭘ ﮋ وﻫ ﺶ حاضر با هدف ﺑ ﺮ رﺳ ﻲ اﺛ ﺮ بسته بندی فعال ضد میکروبی بر کیفیت پس از برداشت ﻣ ﻴ ﻮ ه ﺗ ﻮ ت ﻓ ﺮ ﻧ ﮕ ﻲ رﻗ ﻢ کامارزا اﻧ ﺠ ﺎ م ﺷ ﺪ . آزﻣ ﺎ ﻳ ﺶ ﺑ ﻪ ﺻ ﻮ رت ﻓ ﺎ ﻛ ﺘ ﻮ رﻳ ﻞ در ﻗ ﺎ ﻟ ﺐ ﻃ ﺮ ح ﻛ ﺎ ﻣ ﻼ ً ﺗ ﺼ ﺎ دﻓ ﻲ ﺑ ﺎ 4 نوع بسته بندی میوه شامل شاهد بدون تلقیح قارچ, شاهد با تلقیح قارچ, و بسته بندی شده با غلظت 12 و 24 میکرولیتر اسانس نعناع فلفلی در میلی لیتر هوای بسته و زﻣ ﺎ ن آنالیز (0, 4, 8 و 12 روز) اﺟ ﺮ ا ﺷ ﺪ . در طی آزمایش صفات کیفی و بیوشیمیایی مورد بررسی قرار گرفت. ﻧ ﺘ ﺎ ﻳ ﺞ ﻧ ﺸ ﺎ ن داد ﻛ ﻪ ﺑ ﺎ اﻓ ﺰ اﻳ ﺶ دوره نگهداری در همه میوه های بسته بندی شده ﺷ ﺎ ﺧ ﺺ ﻫ ﺎ ی درصد پوسیدگی, ﻛ ﺎ ﻫ ﺶ وزن, آﻧ ﺘ ﻮ ﺳ ﻴ ﺎ ﻧ ﻴ ﻦ ﻛ ﻞ , فنول و ﻓ ﻼ وﻧ ﻮ ﺋ ﻴ ﺪ ﻛ ﻞ به طور معنی داری اﻓ ﺰ اﻳ ﺶ درﺣ ﺎ ﻟ ﻲ ﻛ ﻪ ﻣ ﻴ ﺰ ان ویتامین ث, و ﻇ ﺮ ﻓ ﻴ ﺖ آنتی اکسیدانی ﻛ ﺎ ﻫ ﺶ ﻳ ﺎ ﻓ ﺖ در میوه ﻫ ﺎ ی بسته بندی شده ﺑ ﺎ اسانس نعناع فلفلی ﺑ ﻪ ﻃ ﻮ ر ﻣ ﻌ ﻨ ﻲ داری صفات کیفی بهبود یافت. جمعیت میکروبی طی دوره نگه داری در تیمارهای شاهد افزایش و در بسته میوه حاوی اسانس نعناع فلفلی کاهش یافت. غلظت 24 میکرولیتر/میلی لیتر اسانس نعناع فلفلی لود شده در فوم میکروسلولی نشاسته با رهایش آهسته توانست درصد پوسیدگی میوه و وﻳ ﮋ ﮔ ﻲ ﻫ ﺎ ی ﻛ ﻴ ﻔ ﻲ ﻣ ﻴ ﻮ ه ﺗ ﻮ تﻓ ﺮ ﻧ ﮕ ﻲ را ﻃ ﻲ اﻧ ﺒ ﺎ رداری ﺳ ﺮ د حفظ نماید. با توجه به اینکه اسانس گیاه نعناع فلفلی بعلت وجود ترکیباتی غالب نظیر منتون و منتول در غلظت های نسبتاٌ پایین رویرشد قارچ بویتریتیس بسیار موثر است, لذا استفاده از این اسانس بجای مواد نگهدارنده مصنوعی که اثرات سوء آن-ها مشخص شدهاست یک امر مفید و مؤثر به نظر می رسد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امیری، اعظم، مرتضوی، سیدمحمدحسن، محمودی سورستانی، محمد، کیاست، علیرضا، و رمضانی، زهرا. (1398). تاثیر بسته بندی فعال میکروبی بر کیفیت پس از برداشت میوه توت فرنگی. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(87 )، 263-274. SID. https://sid.ir/paper/72564/fa

    Vancouver: کپی

    امیری اعظم، مرتضوی سیدمحمدحسن، محمودی سورستانی محمد، کیاست علیرضا، رمضانی زهرا. تاثیر بسته بندی فعال میکروبی بر کیفیت پس از برداشت میوه توت فرنگی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(87 ):263-274. Available from: https://sid.ir/paper/72564/fa

    IEEE: کپی

    اعظم امیری، سیدمحمدحسن مرتضوی، محمد محمودی سورستانی، علیرضا کیاست، و زهرا رمضانی، “تاثیر بسته بندی فعال میکروبی بر کیفیت پس از برداشت میوه توت فرنگی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 87 ، pp. 263–274، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72564/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا