مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,119
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

768
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پیش بینی کیفیت میکروبی شیر خام بر اساس مدل های ریاضی

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 63

چکیده

 امروزه برای کاهش هزینه های آزمایشگاهی و افزایش سرعت انجام آزمایشات میکروبی استفاده از مدلهای ریاضی توسعه یافته است. ضرورت آگاهی از کیفیت میکروبی شیر در زمانی کوتاه پس از دریافت شیر از مواردی است که صنایع شیر سخت به آن نیازدارند. لذا در این پژوهش شیر خام از دامداری های مختلف موجود در سطح شهر مشهد در دو فصل بهار و تابستان جمع آوری شد. سپس بر اساس متغیرهای مختلف بهترین مدل ریاضی برای پیشگویی شمارش کلی میکروارگانیسم های مزوفیل مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دادند که مدل رگرسیون چند خطی (مرکب) بهترین مدل برای پیش بینی شمارش کلی میکروبی شیرخام می باشد (R2=0.65). همچنین مشخص شد که معادلات بهار و تابستان متفاوت بوده, به طوریکه در معادله بهار اثر متقابل کلی فرم مدفوعی و pH به تنهایی مهمترین عامل تعیین کننده مدل و در معادله تابستان متغیر چربی و اثر متقابل کلی فرم مدفوعی و چربی از عوامل تعیین کننده مدل در پیش بینی میزان شمارش کلی میکروارگانیسم های مزوفیل در شیر خام می باشد و در معادله تابستان فاکتور چربی اثر بیشتری روی مدل دارد. در این مقاله کلیه متغیرهای موثر در کیفیت میکروبی شیر خام و چگونگی تاثیر آنها در پیش بینی کیفیت به تفصیل مورد بحث قرار گرفته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یاورمنش، مسعود، مرتضوی، علی، و حبیبی نجفی، محمدباقر. (1386). پیش بینی کیفیت میکروبی شیر خام بر اساس مدل های ریاضی. علوم و صنایع غذایی ایران، 4(4)، 53-63. SID. https://sid.ir/paper/72606/fa

    Vancouver: کپی

    یاورمنش مسعود، مرتضوی علی، حبیبی نجفی محمدباقر. پیش بینی کیفیت میکروبی شیر خام بر اساس مدل های ریاضی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1386؛4(4):53-63. Available from: https://sid.ir/paper/72606/fa

    IEEE: کپی

    مسعود یاورمنش، علی مرتضوی، و محمدباقر حبیبی نجفی، “پیش بینی کیفیت میکروبی شیر خام بر اساس مدل های ریاضی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 4، no. 4، pp. 53–63، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72606/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button