مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,117
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های نفوذپذیری فیلم های نانویی برای بسته بندی مواد غذایی

صفحات

 صفحه شروع 95 | صفحه پایان 102

چکیده

 تحقیقات گسترده ای در سال های اخیر در زمینه ساخت مواد بسته بندی عبورناپذیر با هدف رفع محدودیت های کاربردی در استفاده از مواد خاص نظیر پلی وینیلیدن کلرید و اتیلن وینیل الکل در حال انجام است. یکی از گزینه های مناسب برای این منظور, استفاده از نانو ذرات می باشد. این مواد ضمن ایجاد عبورناپذیری نسبی مطلوب و فرآیند پذیری, سایر ویژگی ها را بهبود بخشیده و ماندگاری محصولات غذایی بسته بندی شده را افزایش می دهند. در این تحقیق, اثر هفت نوع فیلم نانویی با درصدهای متفاوت نقره و رس, بر نفوذ پذیری بخار آب و اکسیژن به دو روش مستقیم و غیرمستقیم مورد بررسی قرار گرفته و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS, مورد تجزیه و تحلیل و مقایسه با نمونه شاهد (بدون ذرات نانو) قرار گرفت. نتایج حاکی از آن بود که با به کار بردن نانو ذرات نقره و رس, نفوذپذیری فیلم نسبت به بخار آب و اکسیژن (دو روش مستفیم و غیرمستقیم) کاهش یافته است. در نانو فیلم های نقره, بیشترین کاهش نفوذپذیری مربوط به فیلم نانو نقره 2 درصد (S2) و در نانو فیلم های ترکیبی نقره - رس, بیشترین کاهش نفوذپذیری مربوط به فیلم ترکیبی دارای 3 درصد رس (SC3) می باشد. میزان کاهش نفوذپذیری بخار آب در نمونه ها, حداقل 1/3 تا 9/4 برابر بهبود نسبت به شاهد را نشان داد. همچنین اثر نوع فیلم بر میزان نفوذپذیری به بخار آب در سطح 95/0 معنادار بود. نفوذ پذیری اکسیژن به روش غیرمستقیم در نمونه ها, 7/1 تا 9/4 برابر کاهش یافت که بهبود قابل توجهی نسبت به فیلم معمولی بوده و می تواند در نگهداری مواد غذایی بسیار موثر باشد. همچنین اثر نوع فیلم بر میزان نفوذپذیری اکسیژن به روش غیرمستقیم, در سطح 999/0 معنادار بود. نفوذپذیری اکسیژن به روش مستقیم نیز 75/1 تا 8/3 برابر نسبت به نمونه شاهد کاهش یافت. اثر نوع فیلم بر نفوذپذیری اکسیژن به روش مستقیم در سطح 99/0 معنادار بوده است. در مجموع فیلم نانویی نانو نقره 2 درصد (S2), با کمترین میزان نفوذپذیری بخار آب و اکسیژن, بهترین فیلم نانویی برای بسته بندی مواد غذایی ارزیابی شد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ستاری نجف آبادی، میثم، مینایی، سعید، عزیزی، محمدحسین، و افشاری، حامد. (1388). بررسی ویژگی های نفوذپذیری فیلم های نانویی برای بسته بندی مواد غذایی. علوم و صنایع غذایی ایران، 6(4)، 95-102. SID. https://sid.ir/paper/72648/fa

    Vancouver: کپی

    ستاری نجف آبادی میثم، مینایی سعید، عزیزی محمدحسین، افشاری حامد. بررسی ویژگی های نفوذپذیری فیلم های نانویی برای بسته بندی مواد غذایی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1388؛6(4):95-102. Available from: https://sid.ir/paper/72648/fa

    IEEE: کپی

    میثم ستاری نجف آبادی، سعید مینایی، محمدحسین عزیزی، و حامد افشاری، “بررسی ویژگی های نفوذپذیری فیلم های نانویی برای بسته بندی مواد غذایی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 6، no. 4، pp. 95–102، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72648/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button