Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,427
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

846
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر جایگزینی شکر با شیره خرما بر ویژگی های رئولوژیکی و حسی کوشاب

صفحات

 صفحه شروع 155 | صفحه پایان 164

چکیده

 ایران از کشورهای عمده تولیدکننده خرما در جهان می باشد. یکی از دلایل افزایش میزان ضایعات خرما در کشور عدم توجه به فرآورده های جانبی آن است, بنابراین تحقیق در مورد کاربرد فرآورده های جانبی خرما مانند شیره, قند و پالپ خرما ضروری می باشد. در این پژوهش اثر جایگزینی شکر با شیره خرما بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی, رئولوژیکی و حسی در نوشیدنی کوشاب در طی 6 ماه نگهداری بررسی شد. نوشیدنی کوشاب تهیه شده با شکر به عنوان نمونه شاهد در نظر گرفته شد و شیره خرما در 4 سطح (25, 50, 75 و 100 درصد) جایگزین قند موجود در فرمولاسیون گردید. سپس از نوشیدنی های تولیدی در مدت 6 ماه نمونه گیری شده و از نمونه ها جهت بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی, رئولوژیکی و حسی استفاده گردید. نتایج آزمون توسط نرم افزار SPSS19 و آزمون دانکن بررسی شد. بررسی نتایج نشان داد تغییر معنی داری در میزان اسیدیته و ماده جامد محلول نمونه ها در طول شش ماه مطالعه مشاهده نشد (p>0.05). از نظر قند احیا, قند کل به جز نمونه با 100 درصد شیره خرما, رنگ و ویسکوزیته بین نمونه ها با نمونه شاهد اختلاف معنی دار وجود داشت (P<0.05). در مورد ارزیابی حسی نیز نمونه دارای 75 درصد شیره خرما بیشتر از بقیه نمونه ها و حتی نمونه شاهد موردپسند ارزیابان قرار گرفت. با توجه به نتایج, جایگزینی شکر با شیره خرما در نوشیدنی کوشاب تاثیر نامطلوبی روی نوشیدنی کوشاب نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    همایونی راد، عزیز، حاجی اقراری، فرناز، و خداویردی وند کشتیبان، عطا. (1396). بررسی اثر جایگزینی شکر با شیره خرما بر ویژگی های رئولوژیکی و حسی کوشاب. علوم و صنایع غذایی ایران، 14(64)، 155-164. SID. https://sid.ir/paper/72664/fa

    Vancouver: کپی

    همایونی راد عزیز، حاجی اقراری فرناز، خداویردی وند کشتیبان عطا. بررسی اثر جایگزینی شکر با شیره خرما بر ویژگی های رئولوژیکی و حسی کوشاب. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛14(64):155-164. Available from: https://sid.ir/paper/72664/fa

    IEEE: کپی

    عزیز همایونی راد، فرناز حاجی اقراری، و عطا خداویردی وند کشتیبان، “بررسی اثر جایگزینی شکر با شیره خرما بر ویژگی های رئولوژیکی و حسی کوشاب،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 64، pp. 155–164، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72664/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا