مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,294
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

843
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

آنالیز شیمیایی و شناسایی ترکیبات غالب اسانس از گیاه دارویی مریم گلیSalvia officinalis L.

صفحات

 صفحه شروع 155 | صفحه پایان 165

چکیده

اسانس ها یا روغن های گیاهی به ترکیبات بسیار معطر و فرار در گیاهان اطلاق داده می شود که متابولیت های ثانویه ی گیاهی نیز نامیده می شوند. تولید مواد موثره گیاهی تحت کنترل فرایندهای ژنتیکی است ولی تولید آن در گیاه تحت تأثیر عوامل محیطی تغییر می کند. لذا در تحقیق حاضر آنالیز شیمیایی و شناسایی ترکیبات غالب اسانس از گیاه دارویی مریم گلی (Salvia officinalis L. ) در استان اردبیل, ایران مورد بررسی قرار گرفت. گیاه مریم گلی پس از خشک شدن در دمای محیط با روش تقطیر با آب اسانس گیری شد. اسانس با بازده 5/0 درصد بدست آمد. آنالیز شیمیایی نمونه های جمع آوری شده ی گیاه دارویی مریم گلی با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی شناسایی شدند. نتایج آنالیز شیمیایی نشان داد که در گیاه مریم گلی 114 ترکیب شیمیایی ثانویه وجود دارد که از میان آن ها ترکیب Camphor Bicyclo [2. 2. 1] Heptan به عنوان ترکیب غالب اسانس (47/14 درصد) تعیین گردید. بر اساس مقایسه نتایج این تحقیق با دیگر نمونه های جمع آوری شده ی این گیاه دارویی از مناطق مختلف ایران و همچنین برخی مناطق در جهان, شباهت و اختلافات بارزی در ساختار شیمیایی و ترکیب غالب این گیاه دارویی مشاهده شد. خصوصیات جغرافیایی و شرایط محیطی در تغییر ترکیبات ثانویه در گیاهان مختلف تاثیرگذار است, بنابراین این موضوع باید توسط محققین در شناسایی اسانس های گیاهی مورد توجه قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بابایی قاقلستانی، علی، آل ابراهیم، محمدتقی، و اسدی، محمد. (1399). آنالیز شیمیایی و شناسایی ترکیبات غالب اسانس از گیاه دارویی مریم گلیSalvia officinalis L.. علوم و صنایع غذایی ایران، 17(101 )، 155-165. SID. https://sid.ir/paper/72684/fa

    Vancouver: کپی

    بابایی قاقلستانی علی، آل ابراهیم محمدتقی، اسدی محمد. آنالیز شیمیایی و شناسایی ترکیبات غالب اسانس از گیاه دارویی مریم گلیSalvia officinalis L.. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(101 ):155-165. Available from: https://sid.ir/paper/72684/fa

    IEEE: کپی

    علی بابایی قاقلستانی، محمدتقی آل ابراهیم، و محمد اسدی، “آنالیز شیمیایی و شناسایی ترکیبات غالب اسانس از گیاه دارویی مریم گلیSalvia officinalis L.،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 101 ، pp. 155–165، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72684/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button