Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,121
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

561
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیبات مغذی و اسیدهای چرب عضلات کپور معمولی (Cyprinus carpio) و کپور علفخوار (Ctenopharyngodon idella)

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 83

چکیده

 هدف از انجام مطالعه حاضر تعیین مواد مغذی و ترکیبات اسیدهای چرب بافت عضلانی ماهی کپور معمولی(Cyprinus carpio)  و کپور علفخوار (Ctenopharyngodon idella), از گونه های پرورشی مورد استفاده در کشور بود. آنالیز تقریبی نمونه ها نشان داد که به جز رطوبت هیچ تفاوت معنی داری در بین سایر شاخص های مورد مطالعه (پروتئین, چربی و خاکستر) وجود نداشت .(p>0.05) میزان اسیدهای چرب اشباع (SFA), تک غیر اشباع(MUFAs)  و چند غیر اشباع (PUFAs) برای کپور معمولی 32.86, 39.43 و 24.13 درصد و برای کپور علفخوار34.06 , 25.02 و 37.54 درصد مشاهده شد. در هر دو گونه ماهی مورد مطالعه اسید پالمتیک و اسید اولئیک به ترتیب فراوانترین اسیدهای چرب اشباع و تک غیر اشباع بودند و در بین اسیدهای چرب چند غیر اشباع اسید لینولئیک در کپور معمولی و دوکوزاهگزانوئیک اسید(DHA)  در کپور علفخوار فراوان ترین اسیدهای چرب شناخته شده بودند. میزان امگا 3 شناخته شده برای کپور معمولی8.6  درصد و برای کپور علفخوار 25.3 درصد بود. در کپور معمولی و علفخوار به ترتیب 1.33 و 2.55 درصد اسید آراشیدونیک مشاهده گردید. مقایسه ترکیب اسید چرب دو ماهی مورد مطالعه حاکی از تفاوت معنی دار بین اسید های چرب دو ماهی به جز C 22:0 و SFA بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اجاق، سیدمهدی، رضایی، مسعود، و خرمگاه، مهدی. (1388). بررسی ترکیبات مغذی و اسیدهای چرب عضلات کپور معمولی (Cyprinus carpio) و کپور علفخوار (Ctenopharyngodon idella). علوم و صنایع غذایی ایران، 6(1)، 77-83. SID. https://sid.ir/paper/72720/fa

    Vancouver: کپی

    اجاق سیدمهدی، رضایی مسعود، خرمگاه مهدی. بررسی ترکیبات مغذی و اسیدهای چرب عضلات کپور معمولی (Cyprinus carpio) و کپور علفخوار (Ctenopharyngodon idella). علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1388؛6(1):77-83. Available from: https://sid.ir/paper/72720/fa

    IEEE: کپی

    سیدمهدی اجاق، مسعود رضایی، و مهدی خرمگاه، “بررسی ترکیبات مغذی و اسیدهای چرب عضلات کپور معمولی (Cyprinus carpio) و کپور علفخوار (Ctenopharyngodon idella)،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 6، no. 1، pp. 77–83، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72720/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

    طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا