مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,240
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,364
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیبات و استخراج موسیلاژ مخلوط برگ و ساقه گیاه (Malva neglecta)

صفحات

 صفحه شروع 205 | صفحه پایان 214

چکیده

 گیاه پنیرک با نام علمی Malva neglecta بومی کشورهای آسیای میانه است. در طب سنتی برای این گیاه فواید درمانی و کاربردهای بسیاری از جمله کاهش درد, بهبود زخم, رفع ناراحتی های دستگاه گوارش, دستگاه تنفسی و غیره ذکر شده است. این خواص بیشتر به ترکیبات ساختاری و موسیلاژ موجود در گیاه مربوط می باشد؛ که در این مطالعه بررسی شده اند. گیاه پنیرک در فصل بهار جمع آوری, خشک و آسیاب شد. مقادیر پروتئین, چربی, املاح و اسیدهای چرب و استرول های گیاه با روش های AOAC و استانداردهای ملی ایران اندازه گیری شد. موسیلاژ مالوا نگلکتا با آب دیونیزه در دمای 90°C استخراج شد و سپس در آون 50°C خشک گردید. از روش فنل سولفوریک اسید و دستگاه اتوکلاو برای اندازه گیری کربوهیدرات کل استفاده شد. نتایج نشان می دهد که برگ ها و ساقه های گیاه پنیرک از نظر پروتئین کل غنی است و املاح زیادی دارد. 40% اسیدهای چرب استخراجی را اسید لینولنیک تشکیل می دهد. میزان اسیدهای چرب غیراشباع بیش از 50% کل اسیدهای چرب استخراجی می باشد. همچنین مقدار کل موسیلاژ استخراجی 12% محاسبه گردید. کربوهیدرات کل صمغ مالوا نگلکتا %75.97±2.46 اندازه گیری شد. وجود ترکیبات مفید از جمله فلزات روی, مس و آهن, پروتئین, اسیدهای چرب مفید و موسیلاژ بالا دلایل بارزی است که ارزش غذایی و دارویی گیاه پنیرک را به اثبات می رساند. در این تحقیق روش فنل سولفوریک در دماهای متنوع از دمای محیط تا دماهای بالا مثلا دمای جوش استفاده شد. و برای اولین بار از اتوکلاو برای هیدرولیز موسیلاژ این گیاه استفاده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، مریم، فرجی، محمد، فدوی، قاسم، و سلامی، مریم. (1395). بررسی ترکیبات و استخراج موسیلاژ مخلوط برگ و ساقه گیاه (Malva neglecta). علوم و صنایع غذایی ایران، 13(58)، 205-214. SID. https://sid.ir/paper/72740/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی مریم، فرجی محمد، فدوی قاسم، سلامی مریم. بررسی ترکیبات و استخراج موسیلاژ مخلوط برگ و ساقه گیاه (Malva neglecta). علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛13(58):205-214. Available from: https://sid.ir/paper/72740/fa

    IEEE: کپی

    مریم محمدی، محمد فرجی، قاسم فدوی، و مریم سلامی، “بررسی ترکیبات و استخراج موسیلاژ مخلوط برگ و ساقه گیاه (Malva neglecta)،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 58، pp. 205–214، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72740/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button