مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,301
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

960
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کاربرد روش سطح پاسخ در بهینه سازی شرایط استخراج رنگ از دانه آناتو به کمک امواج فراصوت

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 51

چکیده

 رنگ آناتو از جمله قدیمی ترین کاروتنوئیدهای طبیعی می باشد که کاربردهای گسترده ای در صنایع غذایی دارد. از نقطه نظر اقتصادی, رنگ آناتو دومین افزودنی رنگی طبیعی مورد استفاده در صنعت در دنیاست که پیش بینی می شود روند تقاضا برای آن روز به روز افزایش یابد. استخراج رنگ از دانه آناتو عمدتا به روش های متداول صورت گرفته و اطلاعات اندکی پیرامون استفاده از تکنیک های نوین نظیر تکنولوژی فراصوت و متدولوژی سطح پاسخ در استحصال رنگ از دانه آناتو موجود است. هدف از این پژوهش, بهینه سازی فرایند استخراج رنگ آناتو با کمک امواج فراصوت و تعیین بهترین شرایط فرایند با کمک طرح مربع مرکزی و متدولوژی رویه سطح پاسخ بود. به منظور بررسی تاثیر دمای استخراج (80-20 درجه سانتی گراد), زمان استخراج (10-2 دقیقه), نسبت دانه به حلال (20-5 درصد) و نسبت چرخه کاری (0.2-0.8 ثانیه), بر راندمان استخراج رنگ از دانه آناتو و بهینه سازی فرایند استخراج رنگ از طرح مرکب مرکزی استفاده شد. نتایج آنالیز واریانس نشان داد, فاکتور نسبت دانه به حلال (X4) و اثر مربعی آن (X42) دارای بیشترین تاثیر بر استخراج رنگ از دانه آناتو می باشد. شرایط بهینه به منظور حصول بیشینه مقدار رنگ از دانه آناتو در فرآیند استخراج به کمک امواج فراصوت, شامل دمای 72.7 درجه سانتی گراد, زمان 7.25 دقیقه, نسبت دانه به حلال 14 درصد و زمان کاری 0.8 ثانیه, تعیین گردید که در این شرایط میزان جذب, 0.865 و راندمان استخراج رنگ 6.35 درصد دانه آناتو بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یلمه، محمود، حبیبی نجفی، محمدباقر، فرهوش، رضا، و حسینی، فرشته. (1395). کاربرد روش سطح پاسخ در بهینه سازی شرایط استخراج رنگ از دانه آناتو به کمک امواج فراصوت. علوم و صنایع غذایی ایران، 13(50)، 41-51. SID. https://sid.ir/paper/72829/fa

    Vancouver: کپی

    یلمه محمود، حبیبی نجفی محمدباقر، فرهوش رضا، حسینی فرشته. کاربرد روش سطح پاسخ در بهینه سازی شرایط استخراج رنگ از دانه آناتو به کمک امواج فراصوت. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛13(50):41-51. Available from: https://sid.ir/paper/72829/fa

    IEEE: کپی

    محمود یلمه، محمدباقر حبیبی نجفی، رضا فرهوش، و فرشته حسینی، “کاربرد روش سطح پاسخ در بهینه سازی شرایط استخراج رنگ از دانه آناتو به کمک امواج فراصوت،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 50، pp. 41–51، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72829/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button