مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

880
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

533
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه میزان آفلاتوکسین  M1 در شیر پاستوریزه مصرفی شهر بابل در فصول زمستان و تابستان

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 31

کلیدواژه

آفلاتوکسینQ3
sans-serif"> Q3
sans-serif">M1Q3

چکیده

 سابقه و هدف: مایکوتوکسین ها سموم قارچی هستند که مهمترین آنها آفلاتوکسین ها می باشند. در پی مصرف آفلاتوکسین B1 توسط دام های شیری, آفلاتوکسین (AFM1) M1 از راه شیر و لبنیات به انسان منتقل می شوند و به دلیل ایجاد سرطان کبد, فعالیت سرکوب ایمنی و کاهش رشد, به شدت برای سلامتی انسان مخاطره انگیز می باشند. هدف از این مطالعه سنجش آفلاتوکسین M1 در شیر پاستوریزه مصرفی شهر بابل می باشد.مواد و روشها: مطالعه به صورت مقطعی بر روی 144 نمونه شیر پاستوریزه در طی زمستان 1384 و تابستان 1385 که از سوپرمارکت های شهر بابل جمع آوری شده بود انجام شد. نمونه های شیر پس از سانتریفوژ, چربی روی آن برداشته شد و مایع زیرین آن (Skimmed milk) به روش الایزا رقابتی از نظر آفلاتوکسین M1 مورد سنجش قرار گرفت.یافته ها: میزان آلودگی شیر پاستوریزه از نظر آفلاتوکسین M1 در ماه های دی, بهمن, اسفند, تیر, مرداد و شهریور صددرصد بود. میانگین آن به ترتیب 227.85, 229.64, 233.1, 110.4, 120.17 و 112.48 نانوگرم در لیتر (ng/l) گزارش گردید. در فصل زمستان %91.5 نمونه ها بیش از 200 نانوگرم در لیتر آلودگی داشتند, در صورتی که آلودگی در فصل تابستان در صددرصد نمونه ها بین 101-150 نانوگرم در لیتر بود. به طور کلی میزان آلودگی آفلاتوکسین M1 در زمستان بین 103.3 ng/l تا 132.7 ng/l و میانگین آن 114.35 ng/l بود, در صورتی که در تابستان بین 178.8 ng/l تا 253.5 ng/l و میانگین آن 230.2 ng/l بود.بحث و نتیجه گیری: در این بررسی میزان آلودگی آفلاتوکسین M1 در شیر پاستوریزه %100 و بیش از حد مجاز کمیته اروپایی و غذایی (150mg) بود. لذا با توجه به اینکه آفلاتوکسین M1 یک مشکل جدی برای بهداشت عمومی و سلامتی انسان است, برای به حداقل رساندن این میزان در شیر باید جیره غذایی دام تازه بوده و به طور مرتب از نظر آفلاتوکسین مورد ارزیابی قرار گیرند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سفیدگر، سیدعلی اصغر، غلام پورعزیزی، عیسی، میرزایی، معصومه، هادی زاده معلم، شمس علی، و آزرمی، معصومه. (1386). مقایسه میزان آفلاتوکسین  M1 در شیر پاستوریزه مصرفی شهر بابل در فصول زمستان و تابستان. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، 9(5 (پی در پی 40))، 27-31. SID. https://sid.ir/paper/73018/fa

    Vancouver: کپی

    سفیدگر سیدعلی اصغر، غلام پورعزیزی عیسی، میرزایی معصومه، هادی زاده معلم شمس علی، آزرمی معصومه. مقایسه میزان آفلاتوکسین  M1 در شیر پاستوریزه مصرفی شهر بابل در فصول زمستان و تابستان. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل[Internet]. 1386؛9(5 (پی در پی 40)):27-31. Available from: https://sid.ir/paper/73018/fa

    IEEE: کپی

    سیدعلی اصغر سفیدگر، عیسی غلام پورعزیزی، معصومه میرزایی، شمس علی هادی زاده معلم، و معصومه آزرمی، “مقایسه میزان آفلاتوکسین  M1 در شیر پاستوریزه مصرفی شهر بابل در فصول زمستان و تابستان،” مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، vol. 9، no. 5 (پی در پی 40)، pp. 27–31، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/73018/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button