مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

901
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

671
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

دریافت انرژی و درشت مغذیها در مبتلایان به سرطان پستان

صفحات

 صفحه شروع 60 | صفحه پایان 66

چکیده

 سابقه و هدف: سرطان پستان یکی از شایعترین سرطان در زنان می باشد. افزایش وزن و مصرف بالای انرژی بعنوان یکی از دلایل بروز سرطان مطرح می باشد. لذا این مطالعه به منظور مقایسه الگوی غذایی مصرفی در بیماران مبتلا به سرطان پستان با افراد سالم انجام شد.مواد و روشها: این مطالعه مورد - شاهدی بر روی بیماران مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به بیمارستان شهید فقیهی که به صورت تصادفی 45 مورد انتخاب و با 45 نفر شاهد همسان شدند, انجام گردید. اطلاعات تن سنجی شامل قد, وزن و نمایه توده بدن و الگوی غذایی اعم از مصرف انرژی, کربوهیدرات, چربی تام, اسیدهای چرب اشباع, اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه, اسیدهای چرب غیراشباع با یک پیوند دوگانه, کلسترول, فیبرخام و قند ساده بین دو گروه, مورد مقایسه قرار گرفتند.یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که مقایسه میانگین وزن در گروه مورد و شاهد اختلاف معنی دار داشت (به ترتیب 12.7±64.8 کیلوگرم و 9.5±70.170 کیلوگرم, (0.023=p) در صورتیکه سایر شاخصه های آنتروپومتری آنها تفاوت معنی داری نداشته است. مقایسه مصرف مواد مغذی نشان داد که تنها بین مصرف چربی تام دریافتی 29±70 و 17±53 گرم (0.001=p), اسیدهای چرب اشباع 8±20 گرم و 5±16 گرم (0.002=p), اسیدهای چرب غیر اشباع با چند پیوند دوگانه 12±21 گرم و 8±17 گرم (0.04=p) و اسیدهای چرب غیراشباع با یک پیوند دوگانه 11±23 گرم و 5±16 گرم (0.0001=p) در دو گروه مورد و شاهد نیز اختلاف معنی داری وجود داشت.نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که احتمالا افزایش مصرف چربی و اسیدهای چرب اشباع می تواند بعنوان یکی از عوامل زمینه ساز بروز سرطان پستان به حساب آید.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    افتخاری، محمدحسن، و مرادی، معصومه. (1388). دریافت انرژی و درشت مغذیها در مبتلایان به سرطان پستان. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، 11(3 (پی در پی 50))، 60-66. SID. https://sid.ir/paper/73033/fa

    Vancouver: کپی

    افتخاری محمدحسن، مرادی معصومه. دریافت انرژی و درشت مغذیها در مبتلایان به سرطان پستان. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل[Internet]. 1388؛11(3 (پی در پی 50)):60-66. Available from: https://sid.ir/paper/73033/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسن افتخاری، و معصومه مرادی، “دریافت انرژی و درشت مغذیها در مبتلایان به سرطان پستان،” مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، vol. 11، no. 3 (پی در پی 50)، pp. 60–66، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/73033/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

    طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button