مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,356
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

640
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر روغن زیتون بر کورتکس تمپورال مغز بدنبال ایسکمی - ریپرفیوژن

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 55

چکیده

 سابقه و هدف: استفاده از آنتی اکسیدان ها برای پیشگیری و درمان عوارض ایسکمی ها بخصوص در مغز مورد توجه و استفاده می باشد. مطالعات استفاده از آنتی اکسیدان ها را برای کاهش مرگ و میر سلولی ناشی از ایسکمی, در مغز موثر نشان دادند. این مطالعه به منظور بررسی اثرات روغن زیتون بر کاهش میزان مرگ و میر سلولهای تمپورال کورتکس تمپورال مغز بعد از القای ایسکمی و ریپرفیوژن انجام شد.مواد و روشها: در این مطالعه از 21 سر موش سوری نر بالغ نژاد bulb-c با وزن 40-35 گرم استفاده شد. موشها به سه گروه 7 تایی سالم, ایسکمی کنترل و تحت درمان تقسیم شدند. روغن زیتون (180 میکرولیتر) قبل از درمان به مدت یک هفته به صورت گاواژ به موش ها داده شد. سپس ایسکمی در لوب تمپورل مغز با بستن شریان کاروتید مشترک (15 دقیقه) ایجاد شد و بعد از آن با کاهش التهاب ناحیه ایسکمیک (به مدت یک هفته), مجددا روغن زیتون به مدت یک هفته به موشها داده شد. سپس بررسی های سلولی با روش های رنگ آمیزی نیسل و تست تانل انجام شد.یافته ها: مرگ سلولی در ناحیه کورتکس تمپورال در نمونه های ایسکمی نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری داشت. افزایش 35-30 سلول سالم در گروه درمان نسبت به گروه ایسکمی (0.05>p). میزان مرگ و میر سلولی در گروه تحت درمان نسبت به گروه ایسکمی کاهش معنی داری داشت. در گروه ایسکمی نسبت به گروه کنترل کاهش حدود 55-50 سلول مشاهده شد (0.05>p).نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف روغن زیتون بعد از ایسکمی مغزی می تواند مرگ سلولی بدنبال آسیب ناشی از ایسکمی ریپرفیوژن را در حد چشمگیری کاهش دهد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زمانی، محمد، کاتبی، مجید، حسن شاهی، جلال، زمانی، فهیمه، و سلیمانی، منصوره. (1391). تاثیر روغن زیتون بر کورتکس تمپورال مغز بدنبال ایسکمی - ریپرفیوژن. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، 14(5 (پی در پی 68))، 49-55. SID. https://sid.ir/paper/73055/fa

    Vancouver: کپی

    زمانی محمد، کاتبی مجید، حسن شاهی جلال، زمانی فهیمه، سلیمانی منصوره. تاثیر روغن زیتون بر کورتکس تمپورال مغز بدنبال ایسکمی - ریپرفیوژن. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل[Internet]. 1391؛14(5 (پی در پی 68)):49-55. Available from: https://sid.ir/paper/73055/fa

    IEEE: کپی

    محمد زمانی، مجید کاتبی، جلال حسن شاهی، فهیمه زمانی، و منصوره سلیمانی، “تاثیر روغن زیتون بر کورتکس تمپورال مغز بدنبال ایسکمی - ریپرفیوژن،” مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، vol. 14، no. 5 (پی در پی 68)، pp. 49–55، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/73055/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button