مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

812
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تغذیه زودهنگام بر عوارض گوارشی و رضایتمندی بیماران بعد از سزارین تحت بیهوشی عمومی

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 72

چکیده

 سابقه و هدف: از گذشته اعتقاد بر این بوده است که بیماران پس از جراحی های شکم باید تا زمان برگشت صداهای روده ای از راه دهان موادغذایی دریافت نکنند. مطالعه زیر با هدف بررسی اثر تغذیه زودهنگام بعد از سزارین بر عوارض گوارشی و رضایتمندی بیمارن صورت گرفته است.مواد و روشها: در یک مطالعه کارآزمایی بالینی در بیمارستان شهید صدوقی یزد 220 زن سزارین شده بطور تصادفی به دو گروه 110 نفر (گروه تغذیه زودهنگام) 2 ساعت بعد از سزارین و 110 نفر دیگر (گروه کنترل) 12 ساعت بعد از عمل, تقسیم شدند و سپس مایعات و در صورت تحمل رژیم جامد دریافت داشتند. دو گروه از نظر زمان شروع صداهای روده ای, دفع گاز, وجود تهوع و استفراغ, رضایتمندی بیماران و مدت بستری شدن در بیمارستان با هم مقایسه شدند.یافته ها: در گروه تغذیه زودهنگام صداهای روده ای زودتر شنیده شد, همچنین در این گروه دفع گاز, دفع مدفوع و تحمل زودتر بود. تحمل رژیم غذایی عادی در گروه تغذیه زودهنگام زودتر اتفاق افتاد (8.6±2.1 در مقابل (p=0.00 ,20.9±5.9. عوارض گوارشی در دو گروه تفاوت معنی دار نداشت. میانگین مدت بستری شدن بر حسب ساعت در گروه تغذیه زودهنگام 26.6±4.3 و در گروه تغذیه دیرهنگام 54.1±3.8 بود p=0.00. میزان رضایتمندی بیماران در گروه تغذیه زودهنگام بیشتر از گروه تغذیه دیرهنگام بود (79.2±12.1 در مقابل(p=0.01 50.1±13.9 .نتیجه گیری: تغذیه زودهنگام بعد از سزارین می تواند باعث شروع زودتر رژیم عادی, کوتاه شدن مدت بستری در بیمارستان و رضایتمندی بیشتر بیماران گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سخاوت، لیلی، کریمی زارچی، مژگان، و طباطبایی، افسرالسادات. (1387). اثر تغذیه زودهنگام بر عوارض گوارشی و رضایتمندی بیماران بعد از سزارین تحت بیهوشی عمومی. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، 10(6 (پی در پی 47))، 67-72. SID. https://sid.ir/paper/73224/fa

    Vancouver: کپی

    سخاوت لیلی، کریمی زارچی مژگان، طباطبایی افسرالسادات. اثر تغذیه زودهنگام بر عوارض گوارشی و رضایتمندی بیماران بعد از سزارین تحت بیهوشی عمومی. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل[Internet]. 1387؛10(6 (پی در پی 47)):67-72. Available from: https://sid.ir/paper/73224/fa

    IEEE: کپی

    لیلی سخاوت، مژگان کریمی زارچی، و افسرالسادات طباطبایی، “اثر تغذیه زودهنگام بر عوارض گوارشی و رضایتمندی بیماران بعد از سزارین تحت بیهوشی عمومی،” مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، vol. 10، no. 6 (پی در پی 47)، pp. 67–72، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/73224/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button