مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

919
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

549
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره های آبی و آبی الکلی پوسته، دانه و عصاره آبی-الکلی پولپ هندوانه ابوجهل (Citrullus colocynthis) بر فاکتورهای لیپیدی و آنزیم های کبدی موش صحرائی نر تغذیه شده با فروکتوز

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 60

چکیده

 سابقه و هدف: گیاهان دارویی از دیرباز در طب سنتی جهت درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شوند. با توجه به اثر فروکتوز بر فاکتورهای لیپیدی خون و اثر سمیت کبدی و تاثیر هندوانه ابوجهل بر کاهش میزان چربی خون و برخی آنزیم های کبدی این مطالعه به منظور بررسی اثر عصاره قسمت های مختلف این گیاه بر میزان چربی و آنزیم های کبدی موش های صحرایی نر دریافت کننده فروکتوز در آب آشامیدنی انجام شد. مواد و روشها: در این مطالعه تجربی از 63 سر موش صحرائی نر بالغ نژاد ویستار در محدوده وزنی 200 تا 300 گرم استفاده شد. پس از دریافت فروکتوز 10% در آب آشامیدنی به مدت 8 هفته, حیوانات به 7 گروه کنترل, فروکتوز 10% و عصاره های آبی و آبی الکلی پوست, دانه و عصاره آبی الکلی پولپ تقسیم شدند. عصاره ها با غلظت 200 mg/kg به صورت گاواژ در دو هفته پایانی به حیوانات داده شد. 12 ساعت بعد از آخرین گاواژ خون گیری مستقیم از قلب حیوانات پس از بیهوشی سبک توسط اتر انجام گرفت. پس از سانتریفوژ خون حیوان, سطح سرمی آن جدا و فاکتورهای لیپیدی و آنزیم های کبدی توسط کیت های تجاری و با کمک دستگاه اتوآنالیزر اندازه گیری و مقایسه گردید. یافته ها: نسبت LDL به HDL در گروه عصاره آبی پوست (1.08±2.46) در مقایسه با گروه های فروکتوز (0.15±0.98) و کنترل (0.1±0.98) افزایش یافت ((p<0.01. آسپارتات آمینوترانسفراز در گروه های عصاره آبی دانه و آبی پوست در مقایسه با گروه های کنترل و فروکتوز بترتیب کاهش و افزایش (p<0.05), پیدا کرد. آلانین ترانسفراز در گروه عصاره آبی پوست نسبت به گروه های کنترل و فروکتوز افزایش یافت (p<0.01) همچنین آلکالین فسفاتاز در گروه عصاره آبی پوست افزایش ( (p<0.05و در گروه عصاره آبی دانه کاهشی معنی دار نسبت به موش های کنترل ( (p<0.01و فروکتوز ((p<0.05 از خود نشان داد. نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که پوست هنداونه ابوجهل اثر منفی بر پروفایل لیپیدی و آنزیم های کبدی داشته و اثر سمیت کبدی را بیشتر از خود نشان می دهد, اما دانه هندوانه ابوجهل اثر کاهنده بر فاکتورهای لیپیدی و آنزیم های کبدی دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آهنگرپور، اکرم، و عروجن، علی اکبر. (1391). اثر عصاره های آبی و آبی الکلی پوسته, دانه و عصاره آبی-الکلی پولپ هندوانه ابوجهل (Citrullus colocynthis) بر فاکتورهای لیپیدی و آنزیم های کبدی موش صحرائی نر تغذیه شده با فروکتوز. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، 14(4 (پی در پی 67))، 53-60. SID. https://sid.ir/paper/73389/fa

    Vancouver: کپی

    آهنگرپور اکرم، عروجن علی اکبر. اثر عصاره های آبی و آبی الکلی پوسته, دانه و عصاره آبی-الکلی پولپ هندوانه ابوجهل (Citrullus colocynthis) بر فاکتورهای لیپیدی و آنزیم های کبدی موش صحرائی نر تغذیه شده با فروکتوز. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل[Internet]. 1391؛14(4 (پی در پی 67)):53-60. Available from: https://sid.ir/paper/73389/fa

    IEEE: کپی

    اکرم آهنگرپور، و علی اکبر عروجن، “اثر عصاره های آبی و آبی الکلی پوسته, دانه و عصاره آبی-الکلی پولپ هندوانه ابوجهل (Citrullus colocynthis) بر فاکتورهای لیپیدی و آنزیم های کبدی موش صحرائی نر تغذیه شده با فروکتوز،” مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، vol. 14، no. 4 (پی در پی 67)، pp. 53–60، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/73389/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button