مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,060
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

601
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات نانوذرات اکسید مس و عصاره هیدروالکلی زرشک، خاکشی و سیلی مارین بر روی آنزیم های کاتالاز، مالون دی آلدئید و گلوتاتیون پراکسیداز در موش های نر دیابتی

صفحات

 صفحه شروع 54 | صفحه پایان 61

چکیده

 سابقه و هدف: آنتی اکسیدانها می توانند باعث کاهش بروز اثرات مخرب رادیکال های آزاد در طولانی مدت گردند. با توجه به اهمیت تشدید استرس اکسیداتیو در بروز آسیب های بافتی توسط نانوذرات و خاصیت عصاره های گیاهی بر کاهش این شاخص, این مطالعه به منظور اثرات نانوذرات اکسید مس و عصاره هیدروالکلی زرشک, خاکشی و سیلی مارین بر روی آنزیم های کاتالاز, مالون دی آلدئید و گلوتاتیون پراکسیداز در موش های نر دیابت انجام شد.مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی از 50 سر موش صحرایی نژاد ویستار (gr 350 - 250) در 10 گروه 5 تایی: کنترل سالم, سالم دریافت کننده نانوذره, سالم دریافت کننده عصاره زرشک, سیلی مارین و خاکشی (به طور جداگانه), کنترل دیابتی, دیابتی دریافت کننده نانوذرات مس, گروه های دیابتی دریافت کننده عصاره زرشک, سیلی مارین و خاکشی (به طور جداگانه) استفاده شد. به منظور تشکیل گروه های دیابتی, نیمی از موش ها با داروی آلوکسان با دوز mg/kg 120 دیابتی شدند. به گروههای مختلف کنترل سالم و دیابتی عصاره های گیاهان دارویی سیلی مارین, زرشک و خاکشی و همچنین نانوذرات اکسید مس به مدت 30 روز به طور جداگانه و روزانه 0.5 سی سی به صورت داخل صفاقی (IP) تزریق شد. سپس موشها با کتامین بیهوش شدند و بافت کبد آنها خارج شد و آنزیم های کاتالاز, گلوتاتیون پراکسیداز و مالون دی آلدئید بافتی اندازه گیری و مورد مقایسه قرار گرفت.یافته ها: در گروه های دیابتی که با نانوذرات مس تیمار شده بودند, افزایش معنی دار در غلظت مالون دی آلدئید از (4.7±0.447 به 5.05±0.405) مشاهده شد و کاهش معنی دار در میزان فعالیت آنزیم های کاتالاز از (36.8±1.48 به 36.2±1.4832) و همچنین گلوتاتیون پراکسیداز از (75.4±3.9115 به 72.4±4.336) مشاهده شد. عصاره سیلی مارین در کاهش اثرات نانوذرات نسبت به زرشک و خاکشی در تمام گروه ها موثرتر عمل نمود.نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که برای کاهش اثرات استرس اکسیداتیو نانوذرات اکسید مس, از عصاره این گیاهان دارویی می توان استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی فرد، محمد، ناظم، حبیب اله، و متقی پیشه، جواد. (1394). اثرات نانوذرات اکسید مس و عصاره هیدروالکلی زرشک, خاکشی و سیلی مارین بر روی آنزیم های کاتالاز, مالون دی آلدئید و گلوتاتیون پراکسیداز در موش های نر دیابتی. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، 18(3)، 54-61. SID. https://sid.ir/paper/73403/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی فرد محمد، ناظم حبیب اله، متقی پیشه جواد. اثرات نانوذرات اکسید مس و عصاره هیدروالکلی زرشک, خاکشی و سیلی مارین بر روی آنزیم های کاتالاز, مالون دی آلدئید و گلوتاتیون پراکسیداز در موش های نر دیابتی. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل[Internet]. 1394؛18(3):54-61. Available from: https://sid.ir/paper/73403/fa

    IEEE: کپی

    محمد محمدی فرد، حبیب اله ناظم، و جواد متقی پیشه، “اثرات نانوذرات اکسید مس و عصاره هیدروالکلی زرشک, خاکشی و سیلی مارین بر روی آنزیم های کاتالاز, مالون دی آلدئید و گلوتاتیون پراکسیداز در موش های نر دیابتی،” مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، vol. 18، no. 3، pp. 54–61، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/73403/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا