مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,615
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

549
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سیر و عصاره آن بر ممانعت از رشد سودموناس آئروژینوزا

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 62

چکیده

 سابقه و هدف: سیر یکی از قدیمی ترین گیاهانی است که در طی هزاران سال جهت درمان و پیشگیری از امراض و عفونت های مختلف استفاده می شد. سودوموناس آئروژینوزا مهمترین پاتوژن انسانی است که به چندین داروی ضد میکروبی مقاوم بوده و مشکلاتی را در درمان ایجاد می کند. مطالعه بمنظور تأثیر سیر و عصاره آن بر روی باکتری مذکور, انجام گردید.مواد  و روشها: ابتدا سوش های استاندارد و بالینی سودوموناس آئروژینوزا تهیه و بعد از آماده سازی قطعات سیر با وزنهای مختلف 0.5, 1, 1.5 و 2 گرم (به صورت تازه, منجمد وحرارت دیده) و همچنین تهیه سوسپانسیون میکروبی با کدورتی مطابق با محلول 0.5 مک فارلند, باکتری روی محیط مولرهینتون آگار, کشت و قطعات سیر نیز بر روی آن قرار داده و اتوگذاری شد. همین طور عصاره کلروفرمی سیر با غلظت های70 ml/mg , 60 ,50, 40,30  به روش Nathan agar Well diffusion بر روی باکتری اثر داده شد و نیز MIC عصاره مذکور مورد آزمایش قرار گرفت. در انتها آنتی بیوگرام بروش دیسک دیفوژن بر روی سویه های مزبور, انجام شد.یافته ها: عصاره کلروفرمی سیر با غلظت40 ml/mg  بر روی سویه استاندارد سودوموناس آئروژینوزا اثر باکتریسیدال و با غلظت 35 ml/mg اثر باکتریوستاتیک بر سویه های استاندارد و بالینی و غلظت 50 ml/mg هاله ای به قطر 15 mm معادل هاله عدم رشد در اطراف دیسک 10 میکروگرمی جنتامایسین داشته است. قطعات سیر با وزنهای مختلف سبب مهار رشد باکتری شده, به ویـژه هاله عدم رشد در اطراف قطعات منجمد, به طرز مشهودی بزرگتـر بود. ولی قطعات حرارت دیده, کمترین تاثیر را بر روی سویه استاندارد سودوموناس آئروژینوزا داشته است.نتیجه گیری: عصاره کلروفرمی سیر با غلظت 50 ml/mg قادر است. هاله عدم رشدی معادل دیسک 10 میکروگرمی جنتامایسین ایجاد کند و از آنجایی که قطعات سیر به ویژه در حالت انجماد نیز می توانند رشد سودوموناس آئروژینوزا را مهار نمایند, توصیه می گردد تحقیقات بیشتری در ارتباط با غلظت موثره عصاره (آلیسین) بر روی پاتوژنها و نیز استفاده از عصاره به صورت پماد, کرم و صابون جهت ضد عفونی زخمهای میکروبی به ویژه سودومونایی انجام گیرد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مولانا، زهرا، و شاهنده، زهرا. (1382). اثر سیر و عصاره آن بر ممانعت از رشد سودموناس آئروژینوزا. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، 5(3 (پی در پی 19))، 57-62. SID. https://sid.ir/paper/73688/fa

    Vancouver: کپی

    مولانا زهرا، شاهنده زهرا. اثر سیر و عصاره آن بر ممانعت از رشد سودموناس آئروژینوزا. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل[Internet]. 1382؛5(3 (پی در پی 19)):57-62. Available from: https://sid.ir/paper/73688/fa

    IEEE: کپی

    زهرا مولانا، و زهرا شاهنده، “اثر سیر و عصاره آن بر ممانعت از رشد سودموناس آئروژینوزا،” مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، vol. 5، no. 3 (پی در پی 19)، pp. 57–62، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/73688/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button