مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,075
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

563
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر دمای محیط بر فعالیت ضدباکتریایی عصاره آبی اندام های مختلف گونه Viola odorata در مراحل مختلف رشد گیاه

صفحات

 صفحه شروع 16 | صفحه پایان 21

چکیده

 سابقه و هدف: بنفشه معطرگونه Viola odorata از گیاهان دارویی مهمی است که در درمان برونشیت های حاد, سرماخوردگی و التهاب دستگاه گوارش بکار می رود. امروزه به علت گسترش مقاومت میکروبی در برابر آنتی بیوتیکها توجه بیشتری به فعالیت ضدمیکروبی گیاهان دارویی می شود. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر دمای محیط بر فعالیت ضدباکتریایی عصاره آبی اندام های مختلف گونه Viola odorata در مراحل مختلف رشد گیاه انجام شد.مواد و روشها: در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی گیاه پس از کاشت در سه تیمار دمایی 10 و 20 و 30 درجه سانتی گراد جمع آوری شد. عصاره گیری با روش پرکولاسیون انجام شد و اثر ضدباکتریایی آنها بر روی 3 باکتری پاتوژن شامل استافیلوکوکوس اورئوس, اشرشیاکلای, سودوموناس آئروژینوزا, با استفاده از دو روش دیسک دیفیوزن و دیامترودایلوشن جهت تعیین MIC (کمترین غلظت مهارکنندگی رشد) مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: عصاره آبی گیاه روی هر سه باکتری مورد بررسی اثر داشت به طوری که بیشترین اثر را روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس (با غلظت 1 میکروگرم بر میلی لیتر) و کمترین اثر را روی سودوموناس آئروژینوزا (با غلظت 8 میکروگرم بر میلی لیتر) داشته است. در بررسی فعالیت ضدباکتریایی اندام ها دیده شد که تیمار سرما اثر موثرتری را نسبت به تیمار دمایی گرما و شاهد (20 درجه سانتیگراد) دارا بوده (با غلظت 2 میکروگرم بر میلی لیتر) و با رشد گیاه فعالیت ضدباکتریایی در دو اندام برگ و ریشه کاهش یافته ولی در مرحله گلدهی در اندام گل فعالیت ضدباکتریایی (با غلظت  0.5میکروگرم بر میلی لیتر) افزایش می یابد. نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که عصاره آبی اندام های این گیاه, در دو تیمار دمایی مختلف بر روی هر سه باکتری مورد بررسی اثرات ضدباکتریایی متفاوتی دارند, بنابراین می توان با ایجاد شرایط بهینه رشد و استفاده از اندام های مختلف, مواد موثره بیشتری را از این گیاهان دارویی برداشت نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رمضانی، معظمه، زرین کمر، فاطمه، باقری، مقداد، و رجب نیا، رمضان. (1390). بررسی تاثیر دمای محیط بر فعالیت ضدباکتریایی عصاره آبی اندام های مختلف گونه Viola odorata در مراحل مختلف رشد گیاه. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، 14(2 (پی در پی 65))، 16-21. SID. https://sid.ir/paper/73797/fa

    Vancouver: کپی

    رمضانی معظمه، زرین کمر فاطمه، باقری مقداد، رجب نیا رمضان. بررسی تاثیر دمای محیط بر فعالیت ضدباکتریایی عصاره آبی اندام های مختلف گونه Viola odorata در مراحل مختلف رشد گیاه. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل[Internet]. 1390؛14(2 (پی در پی 65)):16-21. Available from: https://sid.ir/paper/73797/fa

    IEEE: کپی

    معظمه رمضانی، فاطمه زرین کمر، مقداد باقری، و رمضان رجب نیا، “بررسی تاثیر دمای محیط بر فعالیت ضدباکتریایی عصاره آبی اندام های مختلف گونه Viola odorata در مراحل مختلف رشد گیاه،” مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، vol. 14، no. 2 (پی در پی 65)، pp. 16–21، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/73797/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا