مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,426
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

588
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین نیاز فسفر در جیره غذایی شاه میگوی آب شیرین (Astacus leptodactylus)

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 36

چکیده

 به منظور تعیین نیاز فسفر در جیره میگوی آب شیرین, Astacus leptodactylus, 5 جیره با مقدار انرژی, پروتئین و چربی یکسان آزمایش شد. جیره ها با استفاده از یک جیره پایه حاوی کازئین, ژلاتین, دکسترین, نشاسته, روغن سویا, روغن ماهی, مخلوط ویتامینی و مخلوط مواد معدنی عاری از فسفر ساخته شد. سطوح مختلف مکمل فسفر شامل صفر1.5, 1, 0.5,  و 2% با افزودن منوسدیم دی هیدروژن فسفات به جیره پایه تنظیم گردید. شاه میگو با میانگین وزن اولیه 8.16 ± 1.91 g  به مدت 80 روز تغذیه شدند.کمترین افزایش وزن (1.06g) در تیمار حاوی صفر درصد مکمل فسفر و بیشترین آن در تیمار دارای 1.5 و 2% مکمل فسفر (بترتیب 2.34 و 2.52g) مشاهده گردید. این اختلاف از نظر آماری نیز معنادار بود (p<0.05). بازماندگی شاه میگوی تغذیه شده با جیره های واجد سطوح پایین مکمل فسفر (0.5, 0 و 1%) کمتر و در میگوی تغذیه شده با جیره های 1.5 و 2% مکمل فسفر بیشتر بود, اما اختلاف معناداری بین میانگین تیمارهای آزمایشی از نظر بازماندگی به دست نیامد (p>0.05). براساس رابطه رگرسیون بین مقدار فسفر جیره و افزایش وزن, میزان نیاز فسفر در جیره غذایی شاه میگو حدود %1.3 تعیین گردید. بنابراین به نظر می رسد افزودن مکمل فسفر در جیره غذایی شاه میگوی آب شیرین ضرورت دارد. همچنین پیشنهاد می گردد در فرمولبندی جیره های کاربردی برای این گونه مقدار فسفر %1.5-1 در نظر گرفته شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زحمتکش، عسگر، پوررضا، جواد، عابدیان کناری، عبدالمحمد، شریعتمداری، فرید، ولی پور، علیرضا، و کریم زاده، کتایون. (1383). تعیین نیاز فسفر در جیره غذایی شاه میگوی آب شیرین (Astacus leptodactylus). مجله علوم و فنون دریایی ایران، 3(4)، 25-36. SID. https://sid.ir/paper/74583/fa

    Vancouver: کپی

    زحمتکش عسگر، پوررضا جواد، عابدیان کناری عبدالمحمد، شریعتمداری فرید، ولی پور علیرضا، کریم زاده کتایون. تعیین نیاز فسفر در جیره غذایی شاه میگوی آب شیرین (Astacus leptodactylus). مجله علوم و فنون دریایی ایران[Internet]. 1383؛3(4):25-36. Available from: https://sid.ir/paper/74583/fa

    IEEE: کپی

    عسگر زحمتکش، جواد پوررضا، عبدالمحمد عابدیان کناری، فرید شریعتمداری، علیرضا ولی پور، و کتایون کریم زاده، “تعیین نیاز فسفر در جیره غذایی شاه میگوی آب شیرین (Astacus leptodactylus)،” مجله علوم و فنون دریایی ایران، vol. 3، no. 4، pp. 25–36، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/74583/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button