Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,057
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

608
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مدلسازی مزیت سنجی صنعت لبنیات در استان های کشور با بهره گیری از الگوهای تصمیم گیری چند معیاره

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 72

چکیده

 مزیت سنجی تولیدی, یکی از شاخه های علم اقتصاد است که ارتباط تنگاتنگ با نظریه اقتصاد خرد و اقتصاد کلان دارد. به لحاظ اقتصاد خرد, صاحبان بنگاه های اقتصادی تلاش می کنند مکانی را برای فعالیت خود انتخاب کنند که دارای بیشترین مزیت (بیشترین سود) باشد. از جهت اقتصاد کلان نیز تعیین مزیت های منطقه ای برای استفاده بهینه از منابع اقتصاد و وصول به سطح بالاتر رشد, توسعه و رفاه اقتصادی, امری دارای اهمیت است.در تحقیق حاضر, به رتبه بندی استان های کشور به لحاظ میزان مزیت جهت توسعه صنعت لبنیات پرداخته شده است. به این منظور ابتدا به بررسی نظری تئوری ها و مدل های مزیت سنجی و عوامل موثر بر آن پرداخته شد. در ادامه و با توجه به تعدد عوامل تاثیرگذار بر رشد و توسعه این صنعت, مدل های تصمیم گیری چند معیاره مورد تحلیل و ارزیابی قرار گرفتند که از میان آن ها, دو مدل- تاکسونومی عددی وزنی و فرآیند تحلیل سلسله مراتبی- جهت تعیین میزان مزیت استان های مختلف کشور برای توسعه صنعت لبنیات انتخاب شدند. سپس با گردآوری داده های مورد نیاز و نیز تعیین ضریب اهمیت هر یک از عوامل موثر بر تعیین مزیت صنعت لبنیات- با نظرسنجی از متخصصین صنعت مورد نظر از استان های مختلف کشور- مدل های مورد نظر اجرا و نتایج آن بررسی شدند.نتایج این پژوهش نشان می دهد استان تهران و پس از آن استان های اصفهان, قم, قزوین, گیلان و خوزستان دارای بیشترین مزیت در توسعه صنعت لبنیات هستند. همچنین ضریب همبستگی رتبه های استان ها در دو روش تاکسونومی عددی وزنی و فرآیند تحلیل سلسله مراتبی, 0.93 به دست آمد که نشان دهنده قابلیت بالای جانشینی این دو روش است. در واقع این دو روش, با درجه اطمینان بالایی یکدیگر را تایید می کنند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    صادقی شاهدانی، مهدی، و عبدالملکی، حجت اله. (1388). مدلسازی مزیت سنجی صنعت لبنیات در استان های کشور با بهره گیری از الگوهای تصمیم گیری چند معیاره. پژوهشنامه بازرگانی، 13(50)، 33-72. SID. https://sid.ir/paper/7495/fa

    Vancouver: کپی

    صادقی شاهدانی مهدی، عبدالملکی حجت اله. مدلسازی مزیت سنجی صنعت لبنیات در استان های کشور با بهره گیری از الگوهای تصمیم گیری چند معیاره. پژوهشنامه بازرگانی[Internet]. 1388؛13(50):33-72. Available from: https://sid.ir/paper/7495/fa

    IEEE: کپی

    مهدی صادقی شاهدانی، و حجت اله عبدالملکی، “مدلسازی مزیت سنجی صنعت لبنیات در استان های کشور با بهره گیری از الگوهای تصمیم گیری چند معیاره،” پژوهشنامه بازرگانی، vol. 13، no. 50، pp. 33–72، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/7495/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا