مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,018
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

591
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهبود کیفی ترکیب اسیدهای چرب شیر گاو از طریق خوراندن روغن ماهی غنی از اسیدهای چرب امگا - 3

صفحات

 صفحه شروع 177 | صفحه پایان 182

چکیده

 اسیدهای چرب اشباع زنجیر بلند امگا - 3 خصوصا ایکوزاپنتاانوییک اسید (eicosapentaenoic acid) با پنج پیوند دوگانه و دو کوزاهگزاانوییک اسید (docosahexaenoic acid) با شش پیوند دوگانه در ساختار بافت مغز و سلولهای شبکیه چشم جنین انسان و حیوانات نقش بسزایی دارند. آبزیان, خصوصا ماهیان چرب غنی از اسیدهای چرب EPA و DHA هستند که می توانند به عنوان منبع تامین کننده نیازهای اسیدهای چرب غیراشباع زنجیر بلند در برنامه غذایی انسان مدنظر قرار گیرند.از آنجا که شیر گاو در تغذیه انسان و حیوانات نقش اساسی دارد تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر مقادیر مختلف روغن ماهی (100, 300, 500 میلی لیتر) غنی از اسیدهای چرب امگا - 3 در بهبود کیفی اسیدهای چرب شیرگاو از طریق افزودن به جیره غذایی ثابت گاوهای شیری انجام گرفت. نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان داد که ترکیب اسیدهای چرب شیر گاوهای گروه روغن ماهی بهتر از شیر گاوهای گروه کنترل بود بدین صورت که میزان درصد اسیدهای چرب غیراشباع شیر گاوهای گروه روغن ماهی نسبت به گروه کنترل افزایش نشان دادند ولی برعکس میزان درصد اسیدهای چرب اشباع کاهش داشتند که این تغییرات با خوراندن روزانه مقدار 300 میلی لیتر روغن ماهی به هر راس گاو بیشتر نمایان بود. همچنین در شیر گاوهای گروه روغن ماهی اسید آلفا لینولنیک (اسید چرب غیراشباع امگا - 3 دارای 18 کربن و 3 پیوند دوگانه) پدیدار گردید که میزان درصد آن به غلظت روغن ماهی خورانده شده وابسته بود؛ به طوری که با خوراندن مقدار 300 میلی لیتر روغن ماهی به حداکثر میزان در شیر رسید. با توجه به نتایج بدست آمده از این تحقیق پیشنهاد می شود جهت بهبود کیفی اسیدهای چرب شیر گاو, روغن ماهی به عنوان مکمل به فرمول جیره غذایی گاوهای شیری اضافه شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حقیقی، مسعود، امیدی، مسعود، دیاتی دردشتی، ارمغان، و جلایی، شهره. (1383). بهبود کیفی ترکیب اسیدهای چرب شیر گاو از طریق خوراندن روغن ماهی غنی از اسیدهای چرب امگا - 3. فیزیولوژی و فارماکولوژی (PHYSIOLOGY AND PHARMACOLOGY)، 8(2)، 177-182. SID. https://sid.ir/paper/75117/fa

    Vancouver: کپی

    حقیقی مسعود، امیدی مسعود، دیاتی دردشتی ارمغان، جلایی شهره. بهبود کیفی ترکیب اسیدهای چرب شیر گاو از طریق خوراندن روغن ماهی غنی از اسیدهای چرب امگا - 3. فیزیولوژی و فارماکولوژی (PHYSIOLOGY AND PHARMACOLOGY)[Internet]. 1383؛8(2):177-182. Available from: https://sid.ir/paper/75117/fa

    IEEE: کپی

    مسعود حقیقی، مسعود امیدی، ارمغان دیاتی دردشتی، و شهره جلایی، “بهبود کیفی ترکیب اسیدهای چرب شیر گاو از طریق خوراندن روغن ماهی غنی از اسیدهای چرب امگا - 3،” فیزیولوژی و فارماکولوژی (PHYSIOLOGY AND PHARMACOLOGY)، vol. 8، no. 2، pp. 177–182، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/75117/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button