مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

5,789
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

4,556
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

فنیل کتونوری و رژیم غذایی در کودکان مبتلا

صفحات

 صفحه شروع 88 | صفحه پایان 98

چکیده

فنیل کتونوری شایع ترین فرم یک بیماری autosomal recessive بنام هیپر فنیل آلانیننمیاست که بعلت کمبود یا عدم فعالیت آنزیم فنیل آلانین هیدروکسیلاز در کبد, اسید آمینه ضروری فنیل آلانین به تیروزین تبدیل نشده و سبب افزایش مزمن فنیل آلانین خون و پیدایش عوارضی از جمله آسیب مغزی غیر قابل برگشت می شود.از آنجا که نوزادان مبتلا  بلافاصله بعد از تولد هیچگونه علامت بالینی نشان نمی دهند, اولین گام در درمان بیماری, غربالگری و تشخیص بموقع می باشد. درمان اصلی که تغذیه درمانی است باید زیر تیمی شامل متخصصان اطفال, تغذیه, روانشناسی, پرستار و مددکار اجتماعی انجام شود و در صورتی موثر خواهد بود که تا قبل از سومین هفته زندگی نوزاد آغاز شود. ملاحظات اساسی در تنظیم رژیم غذایی این بیماران تامین مقادیر کافی انرژی, پروتئین و سایر مواد مغذی, محدودیت فنیل آلانین و استفاده از مکمل تیروزین بر اساس سن, ژنوتیپ بیماری, میزان رشد و انرژی مورد نیاز به منظور حفظ غلظت فنیل آلانین خون در محدوده 2-6 mg/dl است, که از طریق استفاده از غذاهای فرموله آماده, مصرف مواد غذایی کم پروتئین و کم فنیل آلانین اعمال می شود به طوریکه امکان دستیابی به اپتیموم رشد و تکامل مغزی برای کودک فراهم شود.باتوجه به آن که فنیل آلانین یک اسید آمینه ضروری است و تیروزین نیز در در مبتلایان به فنیل کتونوری ضروری می باشد, کنترل مکرر غلظت این دو اسید آمینه و مد نظر قرار دادن عوامل غیر تغذیه ای موثر در غلظت فنیل آلانین اهمیت ویژه دارد.همچنین ارزیابی رشد و تکامل و آموزش والدین بیمار نقش بسزایی در موفقیت درمان دارد. ضمن آنکه ضرورت ادامه رژیم محدود از فنیل آلانین تا دوران بزرگسالی در مطالعات متعدد نشان داده شده است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرهود، داریوش، و شلیله، مریم. (1387). فنیل کتونوری و رژیم غذایی در کودکان مبتلا. مجله بیماریهای کودکان ایران، 18(1 (ویژه نامه زمستان))، 88-98. SID. https://sid.ir/paper/75999/fa

    Vancouver: کپی

    فرهود داریوش، شلیله مریم. فنیل کتونوری و رژیم غذایی در کودکان مبتلا. مجله بیماریهای کودکان ایران[Internet]. 1387؛18(1 (ویژه نامه زمستان)):88-98. Available from: https://sid.ir/paper/75999/fa

    IEEE: کپی

    داریوش فرهود، و مریم شلیله، “فنیل کتونوری و رژیم غذایی در کودکان مبتلا،” مجله بیماریهای کودکان ایران، vol. 18، no. 1 (ویژه نامه زمستان)، pp. 88–98، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/75999/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button