مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,145
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

841
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

6

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

آیا عادات غذایی جامعه ما سلامت امروز و فردای کودکان و نوجوانان را تامین می کند؟ مطالعه کاسپین

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 107

چکیده

 هدف: مطالعه حاضر با توجه به شروع روند بیشتر بیماری های مزمن از اوایل عمر, همبستگی موجود بین رفتارها وعوامل خطرزای مرتبط با این بیماری ها در کودکی با بزرگسالی و لزوم پیشگیری اولیه از این بیماری ها, اجرا شد.روش مطالعه: مطالعه کشوری حاضر که به صورت مقطعی چند مرکزی و به عنوان مرحله اول "طرح ملی نظام مراقبت و پیشگیری از بیماری های غیرواگیر از دوران کودکی و نوجوانی" یا مطالعه کاسپین (CASPIAN) با حمایت سازمان جهانی بهداشت و توسط وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش به مورد اجرا درآمد و یکی از موارد بررسی شده, عادات غذایی مرتبط با بیماری های غیرواگیر بود.یافته ها: درمجموع, 21111 دانش آموز 6 تا 18 ساله (4/51% دختر و 6/48% پسر) و یکی از والدین ایشان مورد بررسی قرار گرفتند که 6/84 در صد ایشان در نواحی شهری و 4/15 درصد در نواحی روستایی سکونت داشتند و 90% ایشان در مدارس دولتی و 10% در مدارس غیرانتفاعی مشغول به تحصیل بودند. فراوان ترین (8/73%) نوع روغن مصرفی در تهیه غذا در منزل دانش آموزان از انواع روغن جامد هیدروژنه بود. بیشترین نوع نان مصرفی (4/58%) در منزل دانش آموزان از انواع تهیه شده با آرد بدون سبوس بود و تنها 7/19% دانش آموزان هیچگاه به غذای سفره نمک اضافه نمی کردند. میانگین دفعات مصرف سبزی و میوه 5/16 بار در هفته, انواع شیرینی 10 بار در هفته و انواع میان وعده غذایی چرب و شور 9/4 بار در هفته بود و انواع غذاهای سرخ شده به طور میانگین 98/3 بار در هفته مصرف می شد که در هیچ یک از موارد فوق, تفاوت معنی داری بین مقاطع مختلف تحصیلی وجود نداشت. نتیجه گیری: عادات نامطلوب جاری در شیوه زندگی کودکان و نوجوانان جامعه ما, علاوه بر اینکه تهدیدی برای سلامتی این گروه سنی آسیب پذیر تلقی می شود, کشور ما را در معرض خطر اپیدمی بیماری های غیرواگیر در طی دو دهه آینده قرار داده است و تاکیدی بر اهمیت نقش متخصصین بیماری های کودکان و دیگر دست اندرکاران بهداشت و سلامت کودکان و نوجوانان در پیشگیری اولیه از بیماری های سنین بزرگسالی است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

کلیشادی، رویا، اردلان، گلایل، غیرتمند، ریاض، شیخ الاسلام، ربابه، مجدزاده، سیدرضا، دلاوری، علیرضا، متقیان منظم، ملوک، ضیایی، وحید، برکاتی، سیدحامد، و حشمت، رامین. (1384). آیا عادات غذایی جامعه ما سلامت امروز و فردای کودکان و نوجوانان را تامین می کند؟ مطالعه کاسپین. مجله بیماریهای کودکان ایران، 15(2)، 97-107. SID. https://sid.ir/paper/76134/fa

Vancouver: کپی

کلیشادی رویا، اردلان گلایل، غیرتمند ریاض، شیخ الاسلام ربابه، مجدزاده سیدرضا، دلاوری علیرضا، متقیان منظم ملوک، ضیایی وحید، برکاتی سیدحامد، حشمت رامین. آیا عادات غذایی جامعه ما سلامت امروز و فردای کودکان و نوجوانان را تامین می کند؟ مطالعه کاسپین. مجله بیماریهای کودکان ایران[Internet]. 1384؛15(2):97-107. Available from: https://sid.ir/paper/76134/fa

IEEE: کپی

رویا کلیشادی، گلایل اردلان، ریاض غیرتمند، ربابه شیخ الاسلام، سیدرضا مجدزاده، علیرضا دلاوری، ملوک متقیان منظم، وحید ضیایی، سیدحامد برکاتی، و رامین حشمت، “آیا عادات غذایی جامعه ما سلامت امروز و فردای کودکان و نوجوانان را تامین می کند؟ مطالعه کاسپین،” مجله بیماریهای کودکان ایران، vol. 15، no. 2، pp. 97–107، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/76134/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button