مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,148
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

710
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی صفات کمی و کیفی 6 رقم ایرانی و خارجی گیلاس و چگونگی روابط این صفات با میزان ترک خوردگی میوه

صفحات

 صفحه شروع 127 | صفحه پایان 142

چکیده

 در بین محصولات باغبانی کشور, گیلاس توانسته با تولید 12 درصد از کل محصول جهان, جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص دهد. سرمایه گذاری در امر احداث باغ های گیلاس به منظور کمک به تولید و اقتصاد جامعه و همچنین جهت بهره وری بیشتر امری ضروری به نظر می رسد. یکی از مشکلاتی که سبب عدم بهره وری لازم در باغ های گیلاس می شود, ترک خوردگی میوه است. این پدیده به دلیل جذب مستقیم آب از طریق پوست میوه رخ می دهد و سرعت جذب آب به خواص و مشخصات میوه مربوط می شود. خصوصیات میوه از قبیل اندازه میوه, سفتی بافت میوه, مواد جامد محلول و خواص کوتیکول در چگونگی بروز این عارضه موثرند. میوه های درشت تر نسبت به ترک خوردگی حساسیت بالاتری دارند. همچنین میوه هایی که دارای سفتی بافت بیشتری هستند بعلت توانایی انبساط پایین زودتر دچار ترک خوردگی می شوند. به منظور بررسی صفات کمی و کیفی 6 رقم ایرانی و خارجی گیلاس و چگونگی روابط این صفات با درصد ترک خوردگی میوه این تحقیق در قالب طرح کاملا تصادفی در باغ کلکسیون کمال آباد کرج صورت گرفت. ارقام مورد بررسی شامل تک دانه, شبستر, سیاه مشهد, بینگ, لامبرت و ناپلئون بود. صفات مورد بررسی شامل میزان ترک خوردگی, وزن, طول, قطر, سفتی بافت, میزان مواد جامد محلول, حجم و میزان کلسیم میوه بود. بر اساس نتایج این تحقیق بالاترین میزان TSS مربوط به ارقام بینگ, تک دانه و شبستر بود و رابطه مستقیمی بین میزان TSS و ترک خوردگی میوه در این ارقام وجود داشت. بالاترین میزان سفتی بافت میوه مربوط به ارقام بینگ و تک دانه بود. هیچ رابطه آشکاری بین میزان کلسیم و میزان ترک خوردگی میوه مشاهده نشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زادباقری، مسعود، مصطفوی، مصطفی، خلیقی، احمد، و صدرایی منجیلی، کریم. (1384). بررسی صفات کمی و کیفی 6 رقم ایرانی و خارجی گیلاس و چگونگی روابط این صفات با میزان ترک خوردگی میوه. علوم کشاورزی، 11(2)، 127-142. SID. https://sid.ir/paper/7637/fa

    Vancouver: کپی

    زادباقری مسعود، مصطفوی مصطفی، خلیقی احمد، صدرایی منجیلی کریم. بررسی صفات کمی و کیفی 6 رقم ایرانی و خارجی گیلاس و چگونگی روابط این صفات با میزان ترک خوردگی میوه. علوم کشاورزی[Internet]. 1384؛11(2):127-142. Available from: https://sid.ir/paper/7637/fa

    IEEE: کپی

    مسعود زادباقری، مصطفی مصطفوی، احمد خلیقی، و کریم صدرایی منجیلی، “بررسی صفات کمی و کیفی 6 رقم ایرانی و خارجی گیلاس و چگونگی روابط این صفات با میزان ترک خوردگی میوه،” علوم کشاورزی، vol. 11، no. 2، pp. 127–142، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/7637/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button