مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,722
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

723
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان آفلاتوکسین M1 در شیر خام تحویلی به کارخانه شیر پاستوریزه سنندج

صفحات

 صفحه شروع 44 | صفحه پایان 50

چکیده

 زمینه و هدف: آفلاتوکسین ها متابولیست های سمی قارچها هستند که توسط گونه های مختلف اسپرژیلوس تولید می شوند. این سموم در ایجاد بیماریهایی از قبیل سرطان کبد, هپاتیت مزمن و سیروز نقش بسیار مهمی دارند, هدف از این مطالعه تعیین میزان آفلاتوکسین M1 در شیر خام جمع آوری شده برای شرکت شیر پاستوریزه سنندج می باشد.روش بررسی: در یک مطالعه توصیفی- تحلیلی از شیرهای خام جمع آوری شده مناطق مختلف استان کردستان و تهران بطور تصادفی 84 نمونه در فاصله زمانی دو هفته در اسفند ماه 85 انتخاب گردید, بعد از سانتریفوژ کردن نمونه ها بخش فوقانی شیر سانتریفوژ شده که شامل چربی های شیر بوده خارج و کنار گذاشته شد و بخش پایینی شیر سانتریفوژ شده فاقد چربی با روش الیزا و با کیت مخصوص ساخت کارخانه Tecna S.r I, نمونه ها آنالیز و مقدار آفلاتوکسین آنها تعیین شد. آزمون مورد استفاده در تحلیل داده ها, آنالیز واریانس بود.یافته ها: نتایج این تحقیق نشان داد تعداد 77 نمونه (91.65%) از کل نمونه ها به آفلاتوکسین M1 آلوده و 7 نمونه فاقد آفلاتوکسین بودند, همچنین در 67 نمونه (79.77%) مورد آزمایش مقدار آفلاتوکسین در حد استاندارد و در 17 نمونه (20.23%) مقدار آفلاتوکسین از حد مجاز استاندارد اروپا بالاتر بود. بین میزان آلودگی شیر در مناطق مختلف به سم آفلاتوکسین M1 با p<0.001 تفاوت معنی دار بود.نتیجه گیری: حضور آفلاتوکسین در لبنیات یک مشکل بسیار جدی و مهم برای سلامت عمومی است؛ مخصوصا نوزادان و کودکان که بیشترین مصرف کننده این محصولات بشمار می روند. برای کاهش میزان آفلاتوکسین در شیر؛ کنترل تغذیه دامهای شیرده که به نوعی از شیر آنها استفاده می شود از لحاظ آلودگی به آفلاتوکسین M1 باید مورد توجه قرار گیرد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هژیر، محمدصالح، صنوبرطاهایی، سیدنجم الدین، رشیدی، کیومرث، رضایی، رضا، و شیخی، حسن. (1387). بررسی میزان آفلاتوکسین M1 در شیر خام تحویلی به کارخانه شیر پاستوریزه سنندج. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، 13(1 (مسلسل 47))، 44-50. SID. https://sid.ir/paper/76551/fa

    Vancouver: کپی

    هژیر محمدصالح، صنوبرطاهایی سیدنجم الدین، رشیدی کیومرث، رضایی رضا، شیخی حسن. بررسی میزان آفلاتوکسین M1 در شیر خام تحویلی به کارخانه شیر پاستوریزه سنندج. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان[Internet]. 1387؛13(1 (مسلسل 47)):44-50. Available from: https://sid.ir/paper/76551/fa

    IEEE: کپی

    محمدصالح هژیر، سیدنجم الدین صنوبرطاهایی، کیومرث رشیدی، رضا رضایی، و حسن شیخی، “بررسی میزان آفلاتوکسین M1 در شیر خام تحویلی به کارخانه شیر پاستوریزه سنندج،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، vol. 13، no. 1 (مسلسل 47)، pp. 44–50، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/76551/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button