مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,044
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

677
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی نوع و میزان آلودگی بستنی های سنتی در استان کردستان و ارتباط آن با وضعیت بهداشت فردی و محیط اماکن

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 60

چکیده

 زمینه و هدف: بستنی با توجه به مواد تشکیل دهنده آن و نگهداری طولانی مدت, محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسم ها می باشد و می تواند در صورت آلودگی باعث بروز مسمومیت در بین مصرف کنندگان آن گردد. این مطالعه با هدف تعیین نوع و میزان آلودگی بستنی های استان کردستان و ارتباط آن با وضعیت بهداشت فردی و محیط اماکن طراحی گردید.روش بررسی: نوع مطالعه توصیفی - تحلیلی و حجم نمونه 170 نمونه بستنی که بطور تصادفی از کلیه تولیدکنندگان بستنی در سطح استان کردستان در شش ماه اول 1384 نمونه برداری گردید و در شرایط استاندارد مورد آزمایش از نظر توتال کانت, شمارش کلیفرم, اشریشیا کلی و استافیلوکک قرار گرفت. داده های حاصله وارد محیط نرم افزار SPSS گردید و با استفاده از فرمولهای آمار توصیفی و همچنین آزمون X2 تحلیل شدند.یافته ها: یافته های تحقیق نشان داد که 1.7% نمونه ها به استاف, 2.9% به اشریشیا کلی, 69.9% آلوده از نظر کلیفرم و 68.4% آلوده از نظر توتال کانت بوده اند. در مجموع 75% نمونه ها غیر قابل مصرف بودند. بین رعایت بهداشت فردی متصدیان با میزان آلودگی و همچنین بین وضعیت بهداشت محیط اماکن و میزان آلودگی با p<0.01 رابطه تایید گردید.نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصل ضروری است مسوولین بهداشتی استان در رعایت بهداشت فردی متصدیان و نظارت بر فرآیند تولید و توزیع بستنی های سنتی توجه بیشتری نمایند و در تولید بستنی های سنتی عمدتا از شیرهای پاستوریزه استفاده گردد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هژیر، محمدصالح، رشیدی، کیومرث، صنوبرطاهایی، سیدنجم الدین، رشادمنش، ناصر، و مفرح، نسرین. (1384). بررسی نوع و میزان آلودگی بستنی های سنتی در استان کردستان و ارتباط آن با وضعیت بهداشت فردی و محیط اماکن. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، 10(3 (مسلسل 37))، 53-60. SID. https://sid.ir/paper/76569/fa

    Vancouver: کپی

    هژیر محمدصالح، رشیدی کیومرث، صنوبرطاهایی سیدنجم الدین، رشادمنش ناصر، مفرح نسرین. بررسی نوع و میزان آلودگی بستنی های سنتی در استان کردستان و ارتباط آن با وضعیت بهداشت فردی و محیط اماکن. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان[Internet]. 1384؛10(3 (مسلسل 37)):53-60. Available from: https://sid.ir/paper/76569/fa

    IEEE: کپی

    محمدصالح هژیر، کیومرث رشیدی، سیدنجم الدین صنوبرطاهایی، ناصر رشادمنش، و نسرین مفرح، “بررسی نوع و میزان آلودگی بستنی های سنتی در استان کردستان و ارتباط آن با وضعیت بهداشت فردی و محیط اماکن،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، vol. 10، no. 3 (مسلسل 37)، pp. 53–60، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/76569/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button