مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

10,876
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,002
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خواص ضد باکتریایی اسانس شیره درخت بنه بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیاکلی و کلوستریدیوم اسپوروژنس

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 11

چکیده

 زمینه و هدف: باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس, اشریشیاکلی و کلوستریدیوم اسپوروژنز به طور معمول می توانند مسمومیت های غذایی و التهاب های گوارشی را در انسان ایجاد کنند. اسانس شیره بنه (Pistacia atlantica subsp.kurdica) یا پسته وحشی به عنوان ترکیب ضد میکروبی در مقابل اکثر میکروارگانیسم ها شناخته شده است. هدف از این تحقیق تعیین فعالیت ضد میکروبی اسانس بر روی سویه های باکتریایی در شرایط آزمایشگاهی می باشد.روش بررسی: در این تحقیق, اثرات ضد باکتریایی اسانس الکلی شیره بنه, بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس (PTCC 1431), اشریشیاکلی(PTCC 1338)  و کلوستریدیوم اسپوروژنس(PTCC 1651)  در سه تکرار, به روش دیسک کاغذی (تعیین قطر هاله عدم رشد) و رقت سازی در لوله, تعیین حداقل غلظت ممانعت کنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) مورد ارزیابی قرار گرفت. جهت آنالیز آماری از نرم افزار SPSS و آزمون آماری t استفاده شد.یافته ها: بر اساس نتایج, فعالیت ضد میکروبی, قطر هاله عدم رشد میکروارگانیسم های استافیلوکوکوس اورئوس, اشریشیاکلی (در غلظت 50 mg/ml) و کلوستریدیوم اسپوروژنس در غلظت(120 mg/ml) , به ترتیب 13.14±0.32, 11.16±0.4 و 8.8±0.3 تعیین شد, که استافیلوکوکوس اورئوس, بیشترین حساسیت و کلوستریدیوم اسپوروژنس بیشترین مقاومت را به اسانس شیره بنه نشان داد.نتایج حداقل غلظت ممانعت کننده (MIC) برای کلوستریدیوم اسپوروژنس, اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب 80 mg/ml, 5.5 و 0.6 تعیین شد و همچنین نتایج غلظت کشنده (MBC) برای کلوستریدیوم اسپوروژنس, اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب 120, 80 و 20 میلی گرم بر میلی لیتر تعیین گردید.نتیجه گیری: اسانس الکلی شیره بنه بر روی باکتری های کلوستریدیوم اسپوروژنس, اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس نه تنها خاصیت بازدارندگی بلکه خاصیت ضد باکتریایی نیز داشت. با مطالعه اثرات ارگانولپتیک اسانس شیره بنه در غذا می توان به عنوان یک ماده محافظت کننده استفاده نمود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حنفی، قربانمحمد، درویشی، شعله، درویشی، نازیلا، سیدین اردبیلی، سیدمهدی، و میراحمدی، فردین. (1391). بررسی خواص ضد باکتریایی اسانس شیره درخت بنه بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس, اشریشیاکلی و کلوستریدیوم اسپوروژنس. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، 17(1 (مسلسل 63))، 1-11. SID. https://sid.ir/paper/76856/fa

    Vancouver: کپی

    حنفی قربانمحمد، درویشی شعله، درویشی نازیلا، سیدین اردبیلی سیدمهدی، میراحمدی فردین. بررسی خواص ضد باکتریایی اسانس شیره درخت بنه بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس, اشریشیاکلی و کلوستریدیوم اسپوروژنس. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان[Internet]. 1391؛17(1 (مسلسل 63)):1-11. Available from: https://sid.ir/paper/76856/fa

    IEEE: کپی

    قربانمحمد حنفی، شعله درویشی، نازیلا درویشی، سیدمهدی سیدین اردبیلی، و فردین میراحمدی، “بررسی خواص ضد باکتریایی اسانس شیره درخت بنه بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس, اشریشیاکلی و کلوستریدیوم اسپوروژنس،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، vol. 17، no. 1 (مسلسل 63)، pp. 1–11، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/76856/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button