مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,132
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر فواصل زمانی خشک کردن شلتوک بر درصد شکستگی برنج در دو رقم طارم محلی و شفق

صفحات

 صفحه شروع 641 | صفحه پایان 648

چکیده

 در استان مازندران شلتوک برداشت شده قبل از انتقال به کارخانه شالیکوبی جهت خشک کردن و تبدیل, به مدت چندین ماه در انبار نگهداری می شود, به منظور بررسی تاثیر مدت زمان ماندگاری شلتوک قبل از خشک کردن بر درصد شکستگی و ضریب تبدیل, تحقیقی در کارگاه تبدیل واقع در معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران انجام شد. آزمایشات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی به صورت فاکتوریل در 4 تکرار انجام شد. مدت زمان ماندگاری در انبار قبل از خشک کردن (فاکتور A) در 5 سطح: خشک کردن سریع پس از انتقال از مزرعه, خشک کردن پس از 15 روز انتقال از مزرعه, خشک کردن پس از 30 روز انتقال از مزرعه, خشک کردن پس از 60 روز انتقال از مزرعه و خشک کردن پس از 90 روز انتقال از مزرعه و نوع رقم (فاکتور B) در 2 سطح: شفق و طارم به عنوان فاکتورهای این آزمایش در نظر گرفته شد. برای خشک کردن محصول از یک خشک کن الکتریکی با دما و دبی متغیر استفاده شد. در تاریخهای مقرر عملیات خشک کردن و به دنبال آن با استفاده از دستگاه های پوست گیر و سفید کن, شلتوک خشک شده به برنج سفید تبدیل شد. نتایج نشان داد اثر فاکتور مدت زمان ماندگاری شلتوک قبل از خشک کردن و نوع رقم بر روی درصد شکستگی در سطح آماری %5 معنی دار می باشد. با افزایش مدت زمان ماندگاری, درصد شکستگی افزایش می یابد. حداکثر مدت زمان ماندگاری در انبار برای دو رقم طارم و شفق به ترتیب یک ماه و 15 روز می باشد. همچنین بیشترین درصد شکستگی برای هر دو رقم مربوط به زمان 90 روز پس از انتقال از مزرعه می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هدایتی پور، ابوالفضل. (1386). بررسی تاثیر فواصل زمانی خشک کردن شلتوک بر درصد شکستگی برنج در دو رقم طارم محلی و شفق . علوم کشاورزی، 13(3)، 641-648. SID. https://sid.ir/paper/7736/fa

    Vancouver: کپی

    هدایتی پور ابوالفضل. بررسی تاثیر فواصل زمانی خشک کردن شلتوک بر درصد شکستگی برنج در دو رقم طارم محلی و شفق . علوم کشاورزی[Internet]. 1386؛13(3):641-648. Available from: https://sid.ir/paper/7736/fa

    IEEE: کپی

    ابوالفضل هدایتی پور، “بررسی تاثیر فواصل زمانی خشک کردن شلتوک بر درصد شکستگی برنج در دو رقم طارم محلی و شفق ،” علوم کشاورزی، vol. 13، no. 3، pp. 641–648، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/7736/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button