مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

9,735
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تولید پودر خرما به روش خشک کردن در خلا

صفحات

 صفحه شروع 761 | صفحه پایان 771

چکیده

 با خشک کردن خرما و تولید پودر از آن, ضمن افزایش مدت نگهداری انواع خرمای درجه دو و سه, امکان مصرف آن در فرمولاسیون مواد غذایی صنعتی به عنوان جایگزین تمام یا قسمتی از شکر مصرفی فراهم می شود. در این تحقیق پنج واریته خرمای ایران به نام های: کبکاب بهبهان, خاصه بهبهان, سعمران آبادان, زاهدی و نیز شاهانی لارستان برای تولید پودر مورد استفاده قرار گرفتند. بعد از آنالیز واریته ها, آنها بوسیله آون تحت خلا در دمای 70c تا رطوبت کمتر از %5 خشک شدند؛ سپس یک بار مخلوط شکر خام نیشکر و خرمای خشک و بار دیگر مخلوط شکر سفید و خرمای خشک در چهار سطح 10, 15, 20 و 30 درصد شکر بوسیله آسیاب خرد شدند. بعد از انتخاب بهترین نسبت شکر که 20 درصد بود ماده سیلیکون دی اکسید در سه سطح 0.5, 1 و %1.5 به پودر حاوی 20 درصد شکر با هدف حفظ جریان پذیری (حالت پودری) به محصول افزوده شد. نتایج نشان دادند که خشک کردن خرما تحت شرایط فوق تغییر مهم و معنی داری در میزان قندهای احیا کننده و قند کل خرما ایجاد نمی کند و pH نهایی پودر نیز حداقل به مدت شش ماه تقریبا ثابت می ماند. جریان پذیری پودر حاوی 1.5 درصد سیلیکون دی اکسید نیز بطور کامل به مدت شش ماه حفظ می شود. از پودرهای تولید شده, شیر خرما با غلظت 125 گرم پودر در لیتر شیر تهیه شد و طعم و مزه آنها توسط افراد پانلیست مورد سنجش قرار گرفت و مشخص شد که اختلاف معنی داری در سطح %1 میان ده نوع پودر وجود دارد. در مورد واریته های شاهانی, کبکاب و خاصه, کاربرد شکر خام زرد نسبت به شکر سفید موجب افزایش مقبولیت شیر خرما می شود. ولی در مورد واریته های زاهدی افزایش مقبولیت به دنبال ندارد و در مورد واریته سعمران باعث کاهش مقبولیت جزیی می شود. خرماها همچنین در دمای 85oC خشک شدند. محلول آبی %10 پودر خرما به این روش به افراد پانلیست داده شد و در مورد همه واریته ها, تمام افراد طعم تلخ را گزارش دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    عطایی، داوود. (1386). تولید پودر خرما به روش خشک کردن در خلا. علوم کشاورزی، 13(3)، 761-771. SID. https://sid.ir/paper/7738/fa

    Vancouver: کپی

    عطایی داوود. تولید پودر خرما به روش خشک کردن در خلا. علوم کشاورزی[Internet]. 1386؛13(3):761-771. Available from: https://sid.ir/paper/7738/fa

    IEEE: کپی

    داوود عطایی، “تولید پودر خرما به روش خشک کردن در خلا،” علوم کشاورزی، vol. 13، no. 3، pp. 761–771، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/7738/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button