Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,385
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,341
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی و بررسی نوسان جمعیت باکتری های مولد هسته یخ، بر روی ژنوتیپ های مختلف بادام در منطقه زرقان استان فارس

صفحات

 صفحه شروع 187 | صفحه پایان 199

چکیده

 برخی از باکتری ها از عوامل بیولوژیک تشکیل هسته یخ بوده که با فعالیت و افزایش جمعیت خود به وقوع سرمازدگی گیاهان در دماهای بالاتر از معمول کمک می نمایند. در این تحقیق چهار شامل: ژنوتیپ 36 (متوسط زود گل), 5 (خیلی زود گل), 26 (متوسط دیر گل), 8 (خیلی دیر گل) بادام از ژنوتیپ های کلکسیون بادام مرکز تحقیقات کشاورزی زرقان انتخاب شد در طول دوره فنولوژی درختان بادام باکتری های مولد هسته یخ با روشهای استاندارد ز روی جوانه, شکوفه, چغاله, چغاله کاملا رسیده و برگ ها جداسازی و شناسایی شدند و میزان نوسانات جمعیت باکتری های جدا شده در ماه های بهمن, اسفند, فروردین و اردیبهشت سال های 1380 تا 1381 بررسی شد. دراین بررسی گونه های Pantoea agglomerans, Pseudomonas fluorescens, Pseudomonase syringae و Xanthaomonas spp به عنوان باکتریهای مولد هسته یخ شناسایی شدند. P.syringae بیشترین فعالیت هسته یخ و P.fluorescens, P.agglomerans و Xanthomanas spp به ترتیب در مرتبه دوم تا چهارم قرار گرفتند. نوسان جمعیت باکتریها کاملا وابسته به دوره فنولوژی گیاه و دمای محیط بود. در هوای معتدل در زرقان فارس طی ماههای بهمن و اسفند باعث شکوفه دهی ژنوتیپهای زود گل بادام می شود. دما و مواد غذایی مناسب باعث افزایش جمعیت باکتریهای مولد هسته یخ روی سطح درختان بادام شد بنابراین با کمترین کاهش دما سرمازدگی درختان بادام تشدید خواهد شد ولی زمان کاهش دهی ژنوتیپ ها دیر گل با گرم شدن هوا همزمان بوده و افزایش جمعیت این باکتری ها در تشدید سرمازدگی اثر نداشت. از این رو ژنوتیپ های انتخابی و دوره فنولوژی آنها, شرایط آب و هوایی و میزان جمعیت باکتریهای مولد هسته یخ از عوامل موثر وقوع عارضه سرمازدگی تلقی شدند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

کتابچی، ساغر، حسن زاده، نادر، محمدی، مجتبی، علی زاده علی آبادی، علی، و سعادت، یوسفعلی. (1385). شناسایی و بررسی نوسان جمعیت باکتری های مولد هسته یخ, بر روی ژنوتیپ های مختلف بادام در منطقه زرقان استان فارس. علوم کشاورزی، 12(1 (ویژه نامه))، 187-199. SID. https://sid.ir/paper/7757/fa

Vancouver: کپی

کتابچی ساغر، حسن زاده نادر، محمدی مجتبی، علی زاده علی آبادی علی، سعادت یوسفعلی. شناسایی و بررسی نوسان جمعیت باکتری های مولد هسته یخ, بر روی ژنوتیپ های مختلف بادام در منطقه زرقان استان فارس. علوم کشاورزی[Internet]. 1385؛12(1 (ویژه نامه)):187-199. Available from: https://sid.ir/paper/7757/fa

IEEE: کپی

ساغر کتابچی، نادر حسن زاده، مجتبی محمدی، علی علی زاده علی آبادی، و یوسفعلی سعادت، “شناسایی و بررسی نوسان جمعیت باکتری های مولد هسته یخ, بر روی ژنوتیپ های مختلف بادام در منطقه زرقان استان فارس،” علوم کشاورزی، vol. 12، no. 1 (ویژه نامه)، pp. 187–199، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/7757/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا