Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,536
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

808
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی ترکیب های شیمیایی و بررسی اثر ضد باکتریایی اسانس گیاه نعناع فلفلی بر تعدادی از سویه های میکروبی

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 54

چکیده

 مقدمه و هدف: نعناع فلفلی, گیاهی علفی, چند ساله و متعلق به خانواده نعناعیان می باشد. این گیاه از جمله گیاهان دارویی ارزشمند است که طبق تحقیقات اخیر اثرات مصرف آن در پیشگیری و معالجه سندرم روده تحریک پذیربه اثبات رسیده است. گیاه مذکور دارای اثرات ضد التهاب, ضد درد, قاعده آور, تب بر و ضدعفونی کننده نیز می باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد باکتریایی اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی با تعیین قبلی بازده و درصد ترکیب های تشکیل دهنده اسانس مورد آزمایش است.مواد و روش ها: این یک مطالعه تجربی است که در سال 1388 در دانشگاه علوم پزشکی همدان به منظور بررسی اثر ضد باکتریایی اسانس گیاه نعناع فلفلی انجام گرفت. استخراج اسانس از اندام های هوایی در مرحله گلدهی کامل, با روش تقطیر با آب و به کارگیری دستگاه کلونجر انجام شد. جداسازی و شناسایی ترکیب های متشکله اسانس با استفاده از دستگاه های گاز کروماتوگرافی و گاز کروماتوگراف متصل شده به طیف سنج جرمی صورت گرفت. خواص ضد باکتریایی اسانس گیاه با استفاده از روش رقت در براث و ول دیفیوژن آگار بر چهار باکتری بیماری زا آزمایش شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون آماری تی تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها: نتایج این تحقیق نشان داد که بازده اسانس گیاه مورد مطالعه 0.69 درصد است که حدود 50 درصد آن را ترکیب ضدعفونی کننده منتول تشکیل داد. اسانس گیاه بیشترین اثر ضد باکتریایی را بر باکتری اشرشیاکلی و کمترین اثر را بر باکتری های پسودوموناس آئروژینوزا و استافیلوکوکوس اورئوس نشان داد.نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که اسانس این گیاه می تواند به عنوان یک ماده آنتی سپتیک در صنایع داروسازی و غذایی مورد توجه و بررسی بیشتری قرار گیرد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ایزدی، زهره، اثنی عشری، محمود، احمدوند، گودرز، داوودی، پوران دخت، و پیری، خسرو. (1388). شناسایی ترکیب های شیمیایی و بررسی اثر ضد باکتریایی اسانس گیاه نعناع فلفلی بر تعدادی از سویه های میکروبی. ارمغان دانش، 14(3 (پی در پی 55))، 45-54. SID. https://sid.ir/paper/78025/fa

    Vancouver: کپی

    ایزدی زهره، اثنی عشری محمود، احمدوند گودرز، داوودی پوران دخت، پیری خسرو. شناسایی ترکیب های شیمیایی و بررسی اثر ضد باکتریایی اسانس گیاه نعناع فلفلی بر تعدادی از سویه های میکروبی. ارمغان دانش[Internet]. 1388؛14(3 (پی در پی 55)):45-54. Available from: https://sid.ir/paper/78025/fa

    IEEE: کپی

    زهره ایزدی، محمود اثنی عشری، گودرز احمدوند، پوران دخت داوودی، و خسرو پیری، “شناسایی ترکیب های شیمیایی و بررسی اثر ضد باکتریایی اسانس گیاه نعناع فلفلی بر تعدادی از سویه های میکروبی،” ارمغان دانش، vol. 14، no. 3 (پی در پی 55)، pp. 45–54، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/78025/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا