مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,187
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

598
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مصرف عصاره آبی زعفران همراه با تمرین مقاومتی بر شاخص های گلایسمیک موش های صحرایی نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین

صفحات

 صفحه شروع 284 | صفحه پایان 294

چکیده

 زمینه و هدف: با توجه به اثبات اثر عصاره زعفران و فعالیت بدنی مقاومتی به دیابت, هدف این مطالعه بررسی اثر مصرف عصاره آبی زعفران همراه با تمرین مقاومتی بر شاخص های گلایسمیک موش های صحرایی نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین بود.روش بررسی: این مطالعه تجربی بر روی 36 سر موش صحرایی نر بالغ صورت گرفت. پس از القا دیابت موش های صحرایی به طور تصادفی به چهار گروه مساوی؛ تمرین مقاومتی (پنج روز در هفته, به مدت شش روز), مصرف عصاره زعفران (روزانه 25 میلی گرم بر لیتر), ترکیب تمرین مقامتی همراه با مصرف عصاره زعفران و کنترل تقسیم شدند. بعد از مدت زمان 6 هفته شاخص های گلایسمیک اندازه گیری شدند, داده ها با آزمون های آماری کلوموگروف - اسمیرنوف, تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی توکی تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها: نتایج نشان داد که گلوکز ناشتا در گروه مصرف عصاره آبی زعفران همراه با تمرین مقاومتی به طور معنی داری پایین تر از گروه کنترل و پایین تر از گروه تمرین مقاومتی بود (p=0.014). هموگلوبین گلیکوزیله در گروه مصرف عصاره آبی زعفران همراه با تمرین مقاومتی پایین تر از گروه کنترل بود (p=0.001). مقاومت به انسولین در گروه مصرف عصاره آبی زعفران همراه با تمرین مقاومتی پایین تر از گروه کنترل بود (p=0.001).نتیجه گیری: شش هفته تمرین مقاومتی و مصرف عصاره آبی زعفران به تنهایی بر شاخص های گلایسمیک اثر معنی داری دارد, با وجود این مصرف مکمل آبی زعفران همراه با تمرین مقاومتی دارای اثر بیشتری بر کنترل گلوکز ناشتا می باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی، سیدعلی، نیک بخت، حجت اله، و آذربایجانی، محمدعلی. (1392). اثر مصرف عصاره آبی زعفران همراه با تمرین مقاومتی بر شاخص های گلایسمیک موش های صحرایی نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین. ارمغان دانش، 18(4 (پی در پی 76))، 284-294. SID. https://sid.ir/paper/78091/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی سیدعلی، نیک بخت حجت اله، آذربایجانی محمدعلی. اثر مصرف عصاره آبی زعفران همراه با تمرین مقاومتی بر شاخص های گلایسمیک موش های صحرایی نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین. ارمغان دانش[Internet]. 1392؛18(4 (پی در پی 76)):284-294. Available from: https://sid.ir/paper/78091/fa

    IEEE: کپی

    سیدعلی حسینی، حجت اله نیک بخت، و محمدعلی آذربایجانی، “اثر مصرف عصاره آبی زعفران همراه با تمرین مقاومتی بر شاخص های گلایسمیک موش های صحرایی نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین،” ارمغان دانش، vol. 18، no. 4 (پی در پی 76)، pp. 284–294، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/78091/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button