Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,512
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

680
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه خواص ضد میکروبی عصاره هیدروالکلی دانه گیاه اسفرزه

صفحات

 صفحه شروع 191 | صفحه پایان 199

چکیده

 مقدمه و هدف: با توجه به مقاومت میکروارگانیسم ها نسبت به آنتی بیوتیک ها, محققین در پی کشف مواد ضد میکروبی جدید برای جایگزینی آنتی بیوتیک ها هستند, که در این میان گیاهان دارویی نقش مهمی را بازی می کنند. هدف از این مطالعه بررسی خواص ضد میکروبی گیاه اسفرزه روی تعدادی از میکروارگانیسم ها بود.مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی که در سال 1388 در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج انجام شد, بعد از جمع آوری و تهیه عصاره هیدروالکلی گیاه اسفرزه, اثر آن بر روی 10 میکروارگانیسم مختلف بررسی شد. هم چنین حداقل غلظت مهارکنندگی رشد و حداقل غلظت کشندگی این عصاره روی باکتری ها اندازه گیری شد و سپس قطر هاله عدم رشد این عصاره با آنتی بیوتیک های استاندارد مقایسه شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری آنالیز واریانس و کای دو تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها: این مطالعه نشان داد که همه میکروارگانیسم های مورد بررسی به غلظت 10 و 20 میلی گرم بر میلی لیتر از عصاره گیاه اسفرزه مقاوم هستند. در غلظت 40 میلی گرم بر میلی لیتر استاف اورئوس و استاف اپیدرمیس به ترتیب هاله عدم رشدی معادل با 10 و 13 میلی متر را نشان دادند و در غلظت 80 میلی گرم بر میلی لیتر حداکثر قطر هاله عدم رشد مربوط به استاف اورئوس برابر با 20 میلی متر و استاف اپیدرمیدیس 18 میلی متر بود. قابل قبول ترین غلظت مهارکنندگی رشد و حداقل غلظت کشندگی عصاره به ترتیب 40 و 80 میلی گرم بر میلی لیتر گزارش شد که مربوط به استاف اورئوس و استاف اپیدرمیس بود.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره گیاه اسفرزه در مقایسه با آنتی بیوتیک های استاندارد اثر ضد میکروبی برروی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و استافیلوکوس اپیدمیدیس دارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شریفی، اصغر، نغماچی، محسن، جاهد، سهیلا، و خسروانی، عبدالمجید. (1390). مطالعه خواص ضد میکروبی عصاره هیدروالکلی دانه گیاه اسفرزه. ارمغان دانش، 16(2 (پی در پی 62))، 191-199. SID. https://sid.ir/paper/78200/fa

    Vancouver: کپی

    شریفی اصغر، نغماچی محسن، جاهد سهیلا، خسروانی عبدالمجید. مطالعه خواص ضد میکروبی عصاره هیدروالکلی دانه گیاه اسفرزه. ارمغان دانش[Internet]. 1390؛16(2 (پی در پی 62)):191-199. Available from: https://sid.ir/paper/78200/fa

    IEEE: کپی

    اصغر شریفی، محسن نغماچی، سهیلا جاهد، و عبدالمجید خسروانی، “مطالعه خواص ضد میکروبی عصاره هیدروالکلی دانه گیاه اسفرزه،” ارمغان دانش، vol. 16، no. 2 (پی در پی 62)، pp. 191–199، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/78200/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا