مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,097
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

652
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

فلور قارچی آب شرب شهر ساری (1388)

صفحات

 صفحه شروع 114 | صفحه پایان 119

چکیده

 زمینه و هدف: قارچ ها با پراکندگی بسیار وسیع در طبیعت منابع مختلف و متنوعی را برای زیست خود انتخاب می نمایند. اگرچه هوا شایع ترین مکان حضور آنها در طبیعت و بالطبع اصلی ترین راه تماس با انسان است؛ ولی منابع دیگر از جمله آب در اکولوژی قارچ ها نقش با اهمیتی دارند. این مطالعه به منظور تعیین فلور قارچی آب شرب شهر ساری انجام شد.روش بررسی: در این مطالعه توصیفی 60 نمونه 100 میلی لیتری از آب آشامیدنی لوله کشی پنج ناحیه شمالی, جنوبی, غربی, شرقی و مرکزی شهر ساری در بطری های استریل طی سال 1388 جمع آوری شدند. قارچ های نمونه آب توسط فیلتر استریل 0.4 میکرومتر فیلتراسیون و جداسازی شدند. فیلترها در شرایط کاملا استریل در محیط مالت اکستراکت آگار جاگذاری شدند. پلیت های حاوی محیط کشت در دمای 27 درجه سانتی گراد به مدت 7-3 روز انکوبه شدند. شناسایی قارچ ها به کمک روش های استاندارد قارچ شناسی بر اساس کشت روی لام با استفاده از محیط های اختصاصی انجام شد.یافته ها: از مجموع 468 کلنی قارچی رشد یافته؛ 8 جنس مختلف قارچ شناسایی شد. به طور کلی میانگین CFU قارچ های جدا شده برای نمونه های هر 100 میلی لیتر آب 8.4 بود. شایع ترین قارچ های جدا شده آسپرژیلوس (37.4 درصد), پنی سیلیوم (27.3 درصد) و کلادوسپوریوم (17.3 درصد) بودند. کمترین کلنی جدا شده مربوط به رایزوپوس (0.6 درصد) بود. از بین گونه های مختلف آسپرژیلوس, گونه فلاووس (23.7 درصد) بیشترین میزان فراوانی را داشت.نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که آب آشامیدنی شهر ساری حاوی قارچ های مختلف می باشد. لذا پیشنهاد می گردد در پایش های منظم سیستم آب شهری از نظر آلودگی های میکروبی؛ قارچ ها نیز به عنوان یکی از میکروارگانیسم مهم بررسی شوند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میاهی، صباح، موسوی، بیتا، هدایتی، محمدتقی، موحدی، معصوم علی، و شکوهی، طاهره. (1390). فلور قارچی آب شرب شهر ساری (1388). مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، 13(4 (پی در پی 40))، 114-119. SID. https://sid.ir/paper/79356/fa

    Vancouver: کپی

    میاهی صباح، موسوی بیتا، هدایتی محمدتقی، موحدی معصوم علی، شکوهی طاهره. فلور قارچی آب شرب شهر ساری (1388). مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان[Internet]. 1390؛13(4 (پی در پی 40)):114-119. Available from: https://sid.ir/paper/79356/fa

    IEEE: کپی

    صباح میاهی، بیتا موسوی، محمدتقی هدایتی، معصوم علی موحدی، و طاهره شکوهی، “فلور قارچی آب شرب شهر ساری (1388)،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، vol. 13، no. 4 (پی در پی 40)، pp. 114–119، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/79356/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button