مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,791
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

969
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

رابطه بین سختی آب آشامیدنی و بروز سرطان های مری و معده در استان گلستان

صفحات

 صفحه شروع 76 | صفحه پایان 80

چکیده

 زمینه و هدف: سرطان های مری و معده از سرطان های شایع در دنیا و عامل مرگ و میر بالایی در سال می باشد. عوامل خطر و محافظتی متعددی برای این سرطان ها تصور شده اند. یکی از عوامل محافظتی مطرح شده سختی آب آشامیدنی است. این مطالعه به منظور تعیین ارتباط سختی آب آشامیدنی با بروز سرطان های مری و معده در استان گلستان انجام شد.روش بررسی: در این مطالعه اکولوژیک, داده های منابع آب شهری استان گلستان طی سال های 84-1383 برای هر شهر به صورت میانگین گزارش شد. تمامی بیماران تشخیص داده شده ساکن مناطق شهری در طی این مدت وارد مطالعه شدند. تقسیم بندی شهرها به مناطق بروز پایین, متوسط و بالا بر اساس صدک های 33 درصد و 66 درصد برای هر کدام از سرطان ها انجام شد. برای یافتن روابط موجود از Pearson Correlation Coefficient و مدل های رگرسیونی استفاده شد.یافته ها: نتایج نشان داد که آب آشامیدنی مناطق شهری استان از آب های سبک و نسبتا سخت بوده و در محدوده استاندارد تعریف شده برای آب آشامیدنی قرار دارد. ارتباط معنی داری بین میزان سختی آب آشامیدنی و میزان بروز سرطان های مری و معده در مناطق مختلف استان وجود نداشت.نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که سختی آب آشامیدنی در سطح اکولوژیک بر بروز سرطان مری و معده در مناطق شهری استان گلستان تاثیری ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سمنانی، شهریار، بشارت، سیما، علی عرب، علی، کشت کار، عباسعلی، روشن دل، غلامرضا، عبدالهی، نفیسه، و بهنام پور، ناصر. (1388). رابطه بین سختی آب آشامیدنی و بروز سرطان های مری و معده در استان گلستان. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، 11(3 (پی در پی 31))، 76-80. SID. https://sid.ir/paper/79393/fa

    Vancouver: کپی

    سمنانی شهریار، بشارت سیما، علی عرب علی، کشت کار عباسعلی، روشن دل غلامرضا، عبدالهی نفیسه، بهنام پور ناصر. رابطه بین سختی آب آشامیدنی و بروز سرطان های مری و معده در استان گلستان. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان[Internet]. 1388؛11(3 (پی در پی 31)):76-80. Available from: https://sid.ir/paper/79393/fa

    IEEE: کپی

    شهریار سمنانی، سیما بشارت، علی علی عرب، عباسعلی کشت کار، غلامرضا روشن دل، نفیسه عبدالهی، و ناصر بهنام پور، “رابطه بین سختی آب آشامیدنی و بروز سرطان های مری و معده در استان گلستان،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، vol. 11، no. 3 (پی در پی 31)، pp. 76–80، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/79393/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

    کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button