مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,255
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

537
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات مرفولوژیک مایکوباکتریوم توبرکلوزیس بعد از مجاورت با عصاره کلروفرمی سیر

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 18

چکیده

 زمینه و هدف: بیماری سل یکی از مشکلات بهداشتی جهان است. مقاومت دارویی مایکوباکتریوم توبرکلوزیس نیاز دستیابی به داروهای جدید را به طور جدی مطرح ساخته است. سیر به عنوان یکی از گیاهان دارویی سرشار از موادی است که می تواند در درمان عفونت های میکروبی کاربرد داشته باشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی تغییرات مرفولوژیک مایکوباکتریوم توبرکلوزیس بعد از مجاورت با عصاره کلروفرمی سیر بود.روش بررسی: در این مطالعه in vitro مایکوباکتریوم توبرکلوزیس سویه استاندارد H37RV و سویه های جدا شده از بیماران با غلظت های مختلف عصاره کلروفرمی سیر در زمان های 12 و 24 و 48 و 72 ساعت در محیط آبگوشتی میدل بروک 7H9 Broth و محیط لون استاین جانسون کشت داده شد. تغییرات شکلی باکتری در مطالعه میکروسکوپی بر روی مرفولوژی باکتری و در مطالعه ماکروسکوپی شکل ظاهری, قوام و سطح کلنی ایجاد شده در محیط لون استاین جانسون بررسی شد.یافته ها: مجاورت عصاره کلروفرمی سیر با باکتری موجب تبدیل کلنی باکتری از شکل خشن با سطح گل کلمی به حالت صاف و موکوئیدی شد. در مطالعه میکروسکوپی در زمان های مختلف تغییرات شکلی باکتری از باسیل به کوکسی به خوبی مشهود بود. همچنین مشخص شد که در زمان های 48 و 72 ساعت مجاورت غلظت 0.67mg/ml از عصاره سیر با سویه حساس استاندارد H37RV و سویه های کلینیکی مقاوم به دارو جدا شده از بیماران اثر مهاری دارد.نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که از نظر تغییرات مرفولوژی, باسیل سل در مقایسه با آنتی بیوتیک های رایج و کنترل منفی باعث تبدیل باکتری از حالت باسیلی به کوکوباسیل و تغییر کلنی از ظاهری خشن به صاف شده و میزان رشد را کاهش می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ایمانی فولادی، عباسعلی، ستاری، مرتضی، و قاضی سعیدی، کیومرث. (1387). تغییرات مرفولوژیک مایکوباکتریوم توبرکلوزیس بعد از مجاورت با عصاره کلروفرمی سیر. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، 10(3 (پی در پی 27))، 11-18. SID. https://sid.ir/paper/79625/fa

    Vancouver: کپی

    ایمانی فولادی عباسعلی، ستاری مرتضی، قاضی سعیدی کیومرث. تغییرات مرفولوژیک مایکوباکتریوم توبرکلوزیس بعد از مجاورت با عصاره کلروفرمی سیر. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان[Internet]. 1387؛10(3 (پی در پی 27)):11-18. Available from: https://sid.ir/paper/79625/fa

    IEEE: کپی

    عباسعلی ایمانی فولادی، مرتضی ستاری، و کیومرث قاضی سعیدی، “تغییرات مرفولوژیک مایکوباکتریوم توبرکلوزیس بعد از مجاورت با عصاره کلروفرمی سیر،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، vol. 10، no. 3 (پی در پی 27)، pp. 11–18، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/79625/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button