مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,219
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

685
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط نمایه و بار گلیسمی با عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی

صفحات

 صفحه شروع 64 | صفحه پایان 74

چکیده

 زمینه و هدف: نمایه گلیسمی به عنوان شاخص اندازه گیری میزان و بار گلیسمی به عنوان شاخص اندازه گیری کیفیت کربوهیدرات دریافتی است. این مطالعه به منظور تعیین ارتباط نمایه و بار گلیسمی با عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی در بزرگسالان تهرانی انجام شد.روش بررسی: این مطالعه توصیفی روی 2284 فرد (1327 مرد و 957 زن) با سنین 84 - 19 سال ساکن در منطقه 13 تهران طی سال های 87 - 1384 انجام شد. نمایه گلیسمی و بار گلیسمی با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک تعیین شد. عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی شامل شاخص های تن سنجی, فشارخون, قندخون ناشتا (میلی گرم در دسی لیتر), گلوکز 2 ساعته (تست تحمل گلوکز), کلسترول تام (میلی گرم در دسی لیتر), تری گلیسرید سرم (میلی گرم در دسی لیتر),HDL-C  سرم (میلی گرم در دسی لیتر), و LDL-C سرم (میلی گرم در دسی لیتر) بود. نمایه توده بدن بیشتر یا مساوی 30 چاق در نظر گرفته شد. میانگین دریافت های غذایی به صورت تعدیل شده برای انرژی, جنس و سن در سه هک های دریافت نمایه گلیسمی و بار گلیسمی با استفاده از آزمون general linear model analysis of covariance محاسبه شد داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS-15 و آزمون های one - way analysis of variance, کای اسکوئر, Partial correlation و linear regression تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها: میانگین دریافت نمایه گلیسمی 68.3±13.5 و بار گلیسمی 244.8±97.6 بود. نمایه گلیسمی و بار گلیسمی رابطه معکوس با دریافت غلات کامل و رابطه مستقیم با دریافت غلات تصفیه شده, میوه ها, لبنیات و قندهای ساده داشت. پس از تعدیل شیوه زندگی و عوامل تغذیه ای, نمایه گلیسمی رابطه مستقیمی با غلظت تری گلیسرید سرم و HDL-C در افراد چاق داشت و بار گلیسمی ارتباط مستقیمی با گلوکز ناشتای خون و گلوکز 2 ساعته در بین افراد غیرچاق داشت.نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که نمایه گلیسمی در افراد چاق ارتباط معنی داری با افزایش غلظت تری گلیسرید سرم و کاهش غلظت HDL-C سرم دارد. بار گلیسمی در افراد غیرچاق ارتباط معنی داری با کاهش گلوکز ناشتای خون و گلوکز خون 2 ساعته داشت.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

حسین پورنیازی، سمیه، سهراب، گلبن، اصغری، گلاله، میرمیران، پروین، مصلحی، نازنین، و عزیزی، فریدون. (1392). ارتباط نمایه و بار گلیسمی با عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، 15(1 (پی در پی 45))، 64-74. SID. https://sid.ir/paper/79669/fa

Vancouver: کپی

حسین پورنیازی سمیه، سهراب گلبن، اصغری گلاله، میرمیران پروین، مصلحی نازنین، عزیزی فریدون. ارتباط نمایه و بار گلیسمی با عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان[Internet]. 1392؛15(1 (پی در پی 45)):64-74. Available from: https://sid.ir/paper/79669/fa

IEEE: کپی

سمیه حسین پورنیازی، گلبن سهراب، گلاله اصغری، پروین میرمیران، نازنین مصلحی، و فریدون عزیزی، “ارتباط نمایه و بار گلیسمی با عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، vol. 15، no. 1 (پی در پی 45)، pp. 64–74، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/79669/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button