Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,065
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

533
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان آلودگی سالمونلایی تخم اردک و بوقلمون های مصرفی در استان فارس

صفحات

 صفحه شروع 104 | صفحه پایان 109

چکیده

 مقدمه : سالمونلاها اجرام میله ای کوتاه, گرم منفی, فاقد کپسول, هوازی و بی هوازی اختیاری هستند که در انسان سبب ایجاد مسمومیت غذایی می شود. در انتقال این بیماری, مواد غذایی خام با منشاء دامی به ویژه گوشت و تخم پرندگان حائز اهمیت فراوانی هستند. با توجه به اهمیت تخم اردک و بوقلمون در انتقال سالمونلوزیس و مصرف تخم اردک و بوقلمون های محلی و غیر صنعتی در منطقه, همچنین پی بردن به میزان آلودگی سالمونلایی مطالعه حاضر صورت پذیرفت. مواد و روش ها: به منظور مطاله حاضر,300  عدد تخم اردک و بوقلمون های بومی جمع آوری و به آزمایشگاه منتقل گردید؛ در آزمایشگاه پس از نمونه گیری از سطح تخم های مورد برسی, پوسته آنها با اتانول 80 درصد ضد عفونی و محتویات هر 5 عدد تخم اردک و بوقلمون به صورت جداگانه در یک بشر مخلوط گشته و پس از 24 ساعت انکوباسیون در دمای 37oC با سوآب در آبگوشت سلنیت -F تلقیح گردید. نمونه از محیط سلنیت -F به آگار سالمونلا- شیگلا منتقل شد و پس از انکوباسون در 37oC از نظر کلنی های مشکوک به سالمونلا بررسی شدند. کلنی های مشکوک در محیط های TSI و لیزین دکربوکسیلاز تلقیح و باکتری هایی که دارای واکنش های مربوط به سالمونلا بودند بوسیله آزمایش PCR با پرایمرهای اختصاصی برای سالمونلاها و سروتیپ های سالمونلا انتریتیدیس و سالمونلا تیفی موریوم مورد بررسی قرارگرفتند.یافته ها: از مجموع 300 تخم اردک و بوقلمون مورد بررسی پوسته 7 مورد (3.2 درصد) آلوده به سالمونلا بود. از 7 مورد آلودگی 1 مورد پوسته تخم بو قلمون آلوده به سالمونلا تیفی موریوم بود. از طرفی 6 مورد آلودگی مربوط به پوسته تخم اردک های مورد مطالعه بود که همگی از سروتیپ سالمونلا تیفی موریوم بودند.بحث و نتیجه گیری: با توجه به مطالعه حاضر و تحقیق سایر محققین در مجموع می توان نتیجه گرفت میزان عفونت سالمونلا در تخم اردک و بو قلمون نسبت به تخم ماکیان کمتر بوده و به نظر می رسد انتقال عمودی سالمونلا در بوقلمون و اردک کمتر از ماکیان باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قربانی رنجبری، علی، ناجی، شهریار، زارعی، عبداله، و قربانی رنجبری، نازنین. (1394). بررسی میزان آلودگی سالمونلایی تخم اردک و بوقلمون های مصرفی در استان فارس. یافته، 17(1 (پیاپی 63))، 104-109. SID. https://sid.ir/paper/79823/fa

    Vancouver: کپی

    قربانی رنجبری علی، ناجی شهریار، زارعی عبداله، قربانی رنجبری نازنین. بررسی میزان آلودگی سالمونلایی تخم اردک و بوقلمون های مصرفی در استان فارس. یافته[Internet]. 1394؛17(1 (پیاپی 63)):104-109. Available from: https://sid.ir/paper/79823/fa

    IEEE: کپی

    علی قربانی رنجبری، شهریار ناجی، عبداله زارعی، و نازنین قربانی رنجبری، “بررسی میزان آلودگی سالمونلایی تخم اردک و بوقلمون های مصرفی در استان فارس،” یافته، vol. 17، no. 1 (پیاپی 63)، pp. 104–109، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/79823/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا