مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

819
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

171
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

همسانه سازی و بیان یک پپتید ضد میکروبی امیگانان در توتون و سیب زمینی برای مقابله با میکروب های بیماریزای انسانی

صفحات

 صفحه شروع 14 | صفحه پایان 29

چکیده

 مقدمه: پپتیدهای ضد میکروبی یکی از اجزاء مهم سیستم ایمنی ذاتی گیاهان و جانوران محسوب می شوند. شناسایی, انتقال و بیان پپتیدهای ضد میکروبی جدید با استفاده از فن آوری های DNA نوترکیب در گیاهان, یک راهکار مقرون به صرفه برای تولید ترکیبات ضد میکروبی با مصارف دارویی است. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی, یک سامانه ی ژنی حاوی یک ژن پپتید ضد میکروبی امیگانان به کمک اگروباکتریویوم تومفاشینز به دو گیاه توتون و سیب زمینی انتقال داده شد. پس از کشت بافت, حضور ژن کد کننده ی پپتید ضد میکروبی به کمک PCR اثبات و تعدادی گیاه تراریخت از هر دو گیاه انتخاب شدند. پروتئین کل از گیاهان تراریخت انتخابی استخراج و تاثیر آن بر برخی میکروب های مهم انسانی؛ Escherchia coli, Staphylococcus epidermis, Pseudomonas aeruginosa Salmonella typhi, Staphylococcus aureus, Bacillus cereus و Candida albicans به روش انتشار در دیسک بررسی شد. یافته ها: پروتئین کل گیاهان تراریخت در مقایسه با گیاه غیر تراریخت, به طور معنی داری (01/0P<) مانع رشد بیشتر میکروب ها شد. تفاوت معنی داری (01/0P<) بین گیاهان تراریخت از نظر میزان بازدارندگی از رشد میکروب ها مشاهد شد. برخلاف باکتری های گرم منفی, حضور پپتید امیگانان در عصاره گیاهان تراریخت تاثیر معنی داری (05/0P<) روی باکتر های گرم مثبت نداشت. بحث و نتیجه گیری: عصاره پروتئینی گیاهان بیان کننده ی پپتید امیگانان از رشد میکروب های بیماریزای انسانی جلوگیری کرد. با خالص سازی پپتید می توان از این پپتید به عنوان یک پپتید با توانایی ضد میکروبی استفاده کرد. این روش فرصتی را فراهم می آورد تا پپتیدهای ضد میکروبی را در گیاهان برای مصرف در صنایع داروسازی تولید نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نظریان فیروزآبادی، فرهاد، بدرحداد، اعظم، و شیخیان، علی. (1397). همسانه سازی و بیان یک پپتید ضد میکروبی امیگانان در توتون و سیب زمینی برای مقابله با میکروب های بیماریزای انسانی. یافته، 20(4 (پیاپی 78) )، 14-29. SID. https://sid.ir/paper/79950/fa

    Vancouver: کپی

    نظریان فیروزآبادی فرهاد، بدرحداد اعظم، شیخیان علی. همسانه سازی و بیان یک پپتید ضد میکروبی امیگانان در توتون و سیب زمینی برای مقابله با میکروب های بیماریزای انسانی. یافته[Internet]. 1397؛20(4 (پیاپی 78) ):14-29. Available from: https://sid.ir/paper/79950/fa

    IEEE: کپی

    فرهاد نظریان فیروزآبادی، اعظم بدرحداد، و علی شیخیان، “همسانه سازی و بیان یک پپتید ضد میکروبی امیگانان در توتون و سیب زمینی برای مقابله با میکروب های بیماریزای انسانی،” یافته، vol. 20، no. 4 (پیاپی 78) ، pp. 14–29، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/79950/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button