مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

6,464
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

795
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر محلول پاشی سولفات روی، منگنز و منیزیم بر عملکرد کمی و کیفی میوه پرتقال 'محلی جهرم' (Citrus sinensis Swing)

صفحات

 صفحه شروع 201 | صفحه پایان 214

چکیده

 برای بررسی اثر محلول پاشی سولفات روی, منگنز و منیزیم بر ویژگی های کمی و کیفی محصول پرتقال 'محلی جهرم' ﺁزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی شامل عامل های سولفات روی در سه سطح 0 ,2 و 4 گرم در لیتر, سولفات منگنز در سه سطح 0 , 1 و 2 گرم در لیتر و سولفات منیزیم در سه سطح 0, 5 و 10 گرم در لیتر در سه تکرار و در مدت دو سال انجام شد. هر تیمار ﺁزمایشی دارای دو درخت بود و ﺁزمایش در مجموع با 162 درخت 20 ساله با پایه نارنج و سیستم ﺁبیاری  قطره ای در ایستگاه تحقیقات کشاورزی شهرستان جهرم انجام شد. نتایج به دست ﺁمده از ﺁزمایش نشان داد که محلول پاشی سولفات روی, منگنز و منیزیم و نیز برهمکنش ﺁن ها بر افزایش محصول نسبت به شاهد در سطح یک درصد به طور کامل معنی دار بوده است. بررسی های اقتصادی نشان داد که بهترین تیمار از نظر افزایش محصول سطح 4 گرم در لیتر سولفات روی به همراه 1 گرم در لیتر سولفات منگنز بدون مصرف سولفات منیزیم بود به گونه ای که میانگین محصول را از 13543 کیلوگرم در هکتار در تیمار شاهد به 28914 کیلوگرم در هکتار افزایش داد. نتایج واکاوی برگی نیز نشان داد که در اثر محلول پاشی این سه عنصر غلظت روی و منگنز در برگ افزایش یافت ولی غلظت منیزیم برگ تغییری نکرد. برهمکنش محلول پاشی روی و منگنز باعث افزایش غلظت ویتامین C و کل مواد جامد قابل حل 3 در میوه شد. افزون بر این محلول پاشی سولفات منگنز به تنهایی نیز موجب افزایش معنی دار میزان مواد جامد محلول کل میوه شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    تدین، محمدسعید، و رستگار، حمید. (1383). تاثیر محلول پاشی سولفات روی, منگنز و منیزیم بر عملکرد کمی و کیفی میوه پرتقال 'محلی جهرم' (Citrus sinensis Swing). مجله علوم و فنون باغبانی ایران، 5(4)، 201-214. SID. https://sid.ir/paper/80742/fa

    Vancouver: کپی

    تدین محمدسعید، رستگار حمید. تاثیر محلول پاشی سولفات روی, منگنز و منیزیم بر عملکرد کمی و کیفی میوه پرتقال 'محلی جهرم' (Citrus sinensis Swing). مجله علوم و فنون باغبانی ایران[Internet]. 1383؛5(4):201-214. Available from: https://sid.ir/paper/80742/fa

    IEEE: کپی

    محمدسعید تدین، و حمید رستگار، “تاثیر محلول پاشی سولفات روی, منگنز و منیزیم بر عملکرد کمی و کیفی میوه پرتقال 'محلی جهرم' (Citrus sinensis Swing)،” مجله علوم و فنون باغبانی ایران، vol. 5، no. 4، pp. 201–214، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/80742/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button