مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

319
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

612
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهبود تحمل تنش شوری در نارنج سه برگ (.Poncirus trifoliata L ) با استفاده از قارچ های مایکوریزا آربوسکولار

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 42

چکیده

 مرکبات جز گیاهان حساس به شوری می باشند. در پژوهش حاضر واکنش دانهال های نارنج سه برگ در شرایط تنش شوری و در حضور Arbuscular mycorrhizal fungi (AMF) مورد بررسی قرار گرفت. دانهال های 40 روزه نارنج سه برگ, 175 روز پس از مایه زنی با سه گونه AMF در 5 سطح به صورت ترکیبی شاملGlomus mosseae + Glomus intraradices, Glomus mosseae + Glomus hoi, Glomus hoi + Glomus intraradices, Glomus mosseae + Glomus intraradices + Glomus hoi و بدون مایه زنی (شاهد), به مدت 45 روز در برابر غلظت های صفر (شاهد), 35 و 70 میلی مولار کلرید سدیم قرار گرفتند. میکوریزاسیون به ویژه با ترکیبG. hoi +G. mosseae موجب افزایش محتوای نسبی آب برگ, کلروفیل و اسمولیت ها شد. کاهش قابل توجهی در مقدار مالون دی آلدئید و پراکسید هیدروژن در برگ های دانهال های مایکوریزی نسبت به دانهال های غیرمایکوریزی مشاهده گردید. با افزایش شوری, غلظت سدیم و کلر در برگ به طور معنی داری افزایش و غلظت نیتروژن, فسفر, پتاسیم, کلسیم و منیزیم کاهش یافت. از سوی دیگر, مایه زنی با AMF منجر به افزایش معنی دار غلظت نیتروژن, فسفر, پتاسیم, کلسیم و منیزیم در دانهال های مایکوریزی گردید. به طور کلی, همزیستی AMF توانست از راه افزایش مادهای غذایی برگ و کاهش آسیب اکسیداتیو به دانهال های نارنج سه برگ در برابر شوری کمک موثری نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هادیان دلجو، مرضیه، و اثنی عشری، محمود. (1398). بهبود تحمل تنش شوری در نارنج سه برگ (.Poncirus trifoliata L ) با استفاده از قارچ های مایکوریزا آربوسکولار. مجله علوم و فنون باغبانی ایران، 20(1 )، 33-42. SID. https://sid.ir/paper/80754/fa

    Vancouver: کپی

    هادیان دلجو مرضیه، اثنی عشری محمود. بهبود تحمل تنش شوری در نارنج سه برگ (.Poncirus trifoliata L ) با استفاده از قارچ های مایکوریزا آربوسکولار. مجله علوم و فنون باغبانی ایران[Internet]. 1398؛20(1 ):33-42. Available from: https://sid.ir/paper/80754/fa

    IEEE: کپی

    مرضیه هادیان دلجو، و محمود اثنی عشری، “بهبود تحمل تنش شوری در نارنج سه برگ (.Poncirus trifoliata L ) با استفاده از قارچ های مایکوریزا آربوسکولار،” مجله علوم و فنون باغبانی ایران، vol. 20، no. 1 ، pp. 33–42، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/80754/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button