مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

468
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

623
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پایه بر پاسخ های فیزیولوژیک و زیست شمیایی انگور رقم شاهرودی در شرایط تنش شوری و بیکربنات

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 10

چکیده

 هم زمانی تنش شوری و غالبیت خاک های آهکی در مناطق گرم و خشک ایران باعث بروز تنش شوری قلیایی در تاکستان ها شده است. در این بررسی اثرهای تنش شوری و بیکربنات بر رقم حساس شاهرودی پیوند شده روی پایه های 140Ru, عسگری و یاقوتی در مقایسه با شاهرودی پیوند نشده, از نظر واکنش های فتوسنتزی و تغییر غلظت عنصرها, مورد ارزیابی قرار گرفتند. تنش شوری در دو سطح صفر و 50 میلی مولار کلرید سدیم و تنش بیکربنات در دو سطح صفر و پنج میلی مولار بیکربنات پتاسیم اعمال گردید. نتیجه های حاصل از این پژوهش تأثیر هر یک از این سه عامل بر فعالیت آنزیم کاتالاز و سرعت تعرق و سطح ویژه برگ را نشان داد. تنش شوری سبب کاهش 36 درصدی مقدار آهن کل و تنش شور-قلیا موجب کاهش 25 درصدی فتوسنتز خالص برگ شد. در شرایط شور-قلیا بیشترین مقدار کلر و سدیم جذب شده به ترتیب به مقدار 60 و 77%(نسبت به شاهرودی پیوند نشده) از پایه عسگری به دست آمد. نتیجه های این پژوهش وجود اختلاف بین نژادگان های مختلف انگور وینیفرا (Vitis vinifera) را از نظر واکنش به تنش شوری و بیکربنات تأیید کرد. بر مبنای این بررسی رقم عسگری گزینه مناسبی به عنوان پایه رقم شاهرودی در خاک های آهکی و شور است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طحانیان، حمیدرضا، عبادی، علی، و سلامی، علیرضا. (1398). اثر پایه بر پاسخ های فیزیولوژیک و زیست شمیایی انگور رقم شاهرودی در شرایط تنش شوری و بیکربنات. مجله علوم و فنون باغبانی ایران، 20(1 )، 1-10. SID. https://sid.ir/paper/80756/fa

    Vancouver: کپی

    طحانیان حمیدرضا، عبادی علی، سلامی علیرضا. اثر پایه بر پاسخ های فیزیولوژیک و زیست شمیایی انگور رقم شاهرودی در شرایط تنش شوری و بیکربنات. مجله علوم و فنون باغبانی ایران[Internet]. 1398؛20(1 ):1-10. Available from: https://sid.ir/paper/80756/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا طحانیان، علی عبادی، و علیرضا سلامی، “اثر پایه بر پاسخ های فیزیولوژیک و زیست شمیایی انگور رقم شاهرودی در شرایط تنش شوری و بیکربنات،” مجله علوم و فنون باغبانی ایران، vol. 20، no. 1 ، pp. 1–10، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/80756/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button