مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

857
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرهای کارباریل، نفتالن استیک اسید و تو، فور - دی در تنظیم میوه دهی، وزن، اندازه و کیفیت میوه سیب ’گلدن دلیشس‘

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 72

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 به منظور بررسی اثرات کاربایل، نفتالن استیک اسید (NAA) و تو، فور - دی (2,4-D) بر وزن و اندازه میوه سیب رقم ’گلدن دلیسش‘ آزمایشی در سال 1371 در ایستگاه تحقیقاتی خلعت پوشان وابسته به دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز اجرا شد. مواد شیمیایی مورد استفاده عبارت بودند از: کاربایل 85% (سوین) در سه غلظت 0، 300 و 600 میلی گرم در لیتر، NAA با دو غلظت 0 و 15 میلی گرم در لیتر و 2,4-D با دو غلظت 0 و 15 میلی گرم در لیتر. اثرات کاربرد این مواد در دو زمان 5 روز و 25 روز پس از گلدهی کامل (FB+25 , FB+5) در یک آزمایش فاکتوریل با طرح پایه کاملا تصادفی در چهار تکرار مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان می دهد که کاربایل و NAA در افزایش وزن و اندازه میوه ها موثر بوده و 2,4-D دارای اثر معکوس و یا خنثی می باشد. کاربایل با غلظت 600 میلی گرم در لیتر در زمان 5 روز پس از گلدهی کامل نتیجه رضایت بخشی داده به طوری که وزن و اندازه میوه ها را به ترتیب 113.8 گرم و 70.92 میلی متر افزایش شده است (22.97 گرم و 69.18 میلی متر). کاربایل با غلظت 600 میلی گرم در لیتر و NAA با غلظت 15 میلی گرم در لیتر موجب کاهش تعداد بیش از حد میوه ها و در نتیجه افزایش وزن و اندازه آن ها شد (به ترتیب 114.7 گرم و 72.69 میلی متر). مواد شیمیایی مورد استفاده تاثیر چندانی بر درصد مواد جامد محلول میوه ها نداشته است. با این وجود، استفاده از کاربایل 85% با غلظت 600 میلی گرم در لیتر در زمان 5 روز پس از گلدهی کامل قند میوه ها را به میزان ناچیز (در حدود 1%) نسبت به شاهد افزایش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    گریگوریان، وازگین، و راد، محمدهادی. (1380). اثرهای کارباریل, نفتالن استیک اسید و تو, فور - دی در تنظیم میوه دهی, وزن, اندازه و کیفیت میوه سیب ’گلدن دلیشس‘. مجله علوم و فنون باغبانی ایران، 2(2-1)، 59-72. SID. https://sid.ir/paper/80764/fa

    Vancouver: کپی

    گریگوریان وازگین، راد محمدهادی. اثرهای کارباریل, نفتالن استیک اسید و تو, فور - دی در تنظیم میوه دهی, وزن, اندازه و کیفیت میوه سیب ’گلدن دلیشس‘. مجله علوم و فنون باغبانی ایران[Internet]. 1380؛2(2-1):59-72. Available from: https://sid.ir/paper/80764/fa

    IEEE: کپی

    وازگین گریگوریان، و محمدهادی راد، “اثرهای کارباریل, نفتالن استیک اسید و تو, فور - دی در تنظیم میوه دهی, وزن, اندازه و کیفیت میوه سیب ’گلدن دلیشس‘،” مجله علوم و فنون باغبانی ایران، vol. 2، no. 2-1، pp. 59–72، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/80764/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button